Kristendemokraterne: Nyt vielsesritual angriber tros- og ytringsfriheden

– Folketinget griber ind i tros- og ytringsfriheden, når biskopperne ved lov pålægges at skrive et vielsesritual for homoseksuelle.

– Manu Sareen fører personligt korstog mod anderledes tænkende, mener Stig Grenov.

Det mener Kristendemokraterne. De støtter op om de biskopper, der er imod ændringen af ægteskabsloven.
– Bøsser og lesbiske kan deltage på lige fod med alle andre i gudstjenesterne, men teologien lader sig ikke bøje efter politiske vinde, siger Stig Grenov på vegne af Kristendemokraterne.
– Hvis det er diskrimination at anse ægteskabet mellem mand og kvinde som en samfundsbærende enhed, så risikerer tusindvis af troende og ikke-troende danskere at blive straffet, siger Stig Grenov, der er Kristendemokraternes internationale sekretær.
– Manu Sareen (Radikale) forveksler statskirken med en statsinstitution, hvori han kan føre sit personlige korstog imod anderledes tænkende. Det er ikke alene et angreb på Folkekirken, men på den menings- og ytringsfrihed man måtte forvente, at folketinget skulle forsvare, siger Grenov.
KD mener, at troen på individets ret til at designe sin egen virkelighed vil få dybe konsekvenser for det samfundsbærende fællesskab.
Det handler ikke om, at homoseksuelle er dårligere mennesker, men om at børn har behov for at spejle sig i begge køn for at opbygge en sund kønsidentitet, mener Grenov.
Bodil