Kristne og muslimer går sammen til nadver i kirke

Der var kindkys og knus, da ”ledere for inter-religiøs forståelse” mødtes i København.
I Helligåndskirken midt i København lyder en pærevælling af sprog, da menigheden har besøg af kristne og muslimer fra Mellemøsten.
Spredt ud over bænkene sidder danske kirkegængere mellem muslimske kvinder, der bærer smukt farvede og dekorerede tørklæder, kristne fra Mellemøsten og imamer fra Libanon og Egypten.
Da der blev budt til nadver, sluttede først én muslimsk kvinde fra Syrien sig til og gik med følget op til alteret, derefter flugte mange af de andre trop.

Jesus i islam

– Jeg vil gerne deltage i nadveren sammen med mine kristne brødre og søstre, sagde den syriske kvinde strålende, mens hun talte om det fællesskab, hun oplevede.
– Jesus er også en del af min religion, og jeg kan mindes ham her i denne kirke, tilføjede hun.
De mellemøstlige gæster er inviteret af Danmission den 7.-11. marts. Det sker som del af dialogprogrammet ”Ledere for interreligiøs forståelse (LIU)”, der støttes af ”Det Arabiske Initiativ” under Udenrigsministeriet.
Konferencen i København har 32 deltagere, hvoraf otte fra både Danmark, Libanon, Syrien og Egypten har debatteret om ”Sekulær stat, religiøs neutralitet og social samhørighed”.

Langvarig forståelse

Formålet er at skabe langvarig forståelse for hinanden, bygge broer mellem forskellige kulturer og religioner og mellem Danmark og Mellemøsten.
Sheikh Khaled Saied, der er imam og religiøs lærer fra Alexandria i Egypten, gør Agnete Holm selskab foran alteret. Hans hvide kalot viser hans muslimske tilhørsforhold, mens Agnete Holm ved hans side er iført sin sorte præstekjole.
Der er højt til loftet i Helligåndskirken, mens den smukke syriske sang når helt op under taget og fylder hele kirken.
/sl