Pris til afrikansk flygtning

Social- og sundhedshjælper Christine Munezero, Aalborg, har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus – Årets Knus, der tildeles en flygtning, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at bygge bro mellem danskere og nydanskere.
Prisen blev overrakt af tidligere overrabbiner Bent Melchior på Centrets repræsentantskabsmøde i København.
Christine Munezero er født i det østafrikanske land Burundi. Under den langstrakte og blodige borgerkrig, der startede i 1993, blev hun adskilt fra sin mand og datter og måtte flygte ud af landet. I 2000 kom hun alene til Danmark som asylansøger og fik asyl i 2001. I 2006 afsluttede hun en uddannelse som social- og sundhedshjælper i Aalborg.
Christine Munezero har været medlem af menighedsrådet i Bethaniakirken i Aalborg, hvor hun står for månedlige internationale food parties. Sideløbende leder hun afrikanske samlinger på fransk hver anden uge.
Hun er i dag genforenet med sin mand Augustin Ntunungu og datteren Bernice på 21.
/sl