Turkmenistan: Pastor Ilmurad Nurliev løsladt

Ingen troede, at Ilmurad ville blive frigivet før oktober 2014. Men da hustruen for 7. gang søgte amnesti, lykkedes det.
– Vi skyndte os til stationen for at møde ham. Hans løsladelse var så uventet, at vi helt glemte at få købt blomster. Det er sådan en glæde, at jeg ikke kan fortælle dig, hvor glad jeg er, siger Ilmurads hustru Maya.
Den 46-årige Pastor Ilmurad Nurliev var en af de 230 fanger, som fik amnesti den 19. februar. Ilmurad har siddet i arbejdslejr i Seydi siden august 2010. Han beskriver forholdene i fængslet som ”ikke så slemme”. Han kunne tage den diabetes-medicin, som hustruen medbragte til ham. Maya tog dagsrejsen til fængslet for at besøge sin mand i 30 minutter en gang om måneden. Men igennem de 18 måneder måtte Ilmurad undvære sin bibel.
Ilmurad blev anklaget for bedrageri, men selv mener han, at han bliver straffet for sine religiøse aktiviteter. Efter løsladelsen skal han stadig rapportere til politiet hver uge og han har endnu ikke fået udleveret sit eksamensbevis.
Åbne Døres leder, Jørgen Blom Knudsen, siger: -Lad os takke Gud for frigivelsen af pastor Ilmurad.
Jørgen Blom Knudsen opfordrer til fortsat bøn for familien og kirken, som stadig må leve med overvågning fra myndighedernes side.
Bodil