500 skandinaver til påskegudstjenestei Jerusalem

Under påskegudtjenesten i Jerusalem var to tredjedelen af de fremmødte fra Skandinavien.Påskegudstjenesten i Gravhaven er højdepunktet for s kandinaviske turisters besøg i Israel på denne tid, og i år havde omkring 500 turister og pilgrimme fra Norden indfundet sig til denne særlige andagt.To tredjedele af gruppen var – som vanligt – nordmænd, mens den næststørste gruppe var fra Danmark. Også Sverige og Finland var repræsenteret.

For nogle kristne danskere i Jerusalem begyndte dagen med en solopgangsandagt på toppen af Oliebjerget, kl.6 morgen. Denne gudstjeneste blev ledet af den danske præst i Jerusalem, Jakob Wilms Nielsen.

Han ledede også andagten i Gravhaven, hvor der blev sunget klassiske opstandelssessange.

Den norske præst i Jerusalem, Knut Helge Højland, leder af Caspari-Centret i Jerusalem, overværede gudstjenesten, som han forestod ifjor.

Et norsk indslag i år var en prædiken af Andreas Johansson, Haifa. der er stedlig repræsentant for den norske Israelsmission.

Vejret var behageligt, 25 graders varme og stemningen var fin, som pastor Nielsen udtrykte det over for Deres korrespondent.

For den kunstneriske underholdning stod unge skandinaviske musikere, og der var solosang af den danske volontørkoordinator, Martin Traantoft Rasmussen. Han sang den norske sang ”Han stod op, før dagen dæmrede”, oversat til dansk.

Et betagende øjeblik under andagten var, da alle stod op for at man kune bede for det, der lå på ens hjerte – og samtidig lytte til fuglesang og klokkespillet fra en nærliggende kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et andet betagende øjeblik var da alle, hver på sit nordiske sprog, deltog i oplæsnigen af trosbekendelsen.

Hele gudstjenesten varede blot 50 minutter, så kunne nordboerne tage ud og opleve, hvad der for dem nok var som en højsommerdag.

Gravhaven blev i 1883 af den engelske general Gordon udpeget som det rette Golgatha, og i de senere år det blevet skandinavisk tradition at afholde påskegudstjenesten her, nær den åbning i en klippe, der menes at have været indgangen til Jesu grav.


Artiklen fortsætter efter annoncen: