Netanyahu og Romney har været venner i 36 år

Netanyahu og Romney har været venner siden 1076, hvor de arbejdede for samme firma.Israel vil – som andre lande – afstå fra at blande sig i det amerikanske præsidentvalg, men der er næppe nogen tvivl om, hvor sympatien ligger.Bladet ”New York Times”oplyser idag – gengivet i israelsk presse – at statsminister Binyamin Netanyahu og repubikanernes spidskandidat ved valget, Mitt Romney, har været venner i 36 år.

Venskabet begyndte i 1976, da begge arbejdede som rådgivere for firmaet ”Boston Construction Group” (BCG) og begge deltog i dets ugentlige stabsmøde.

Denne kontakt førte til et varmt venskab, som omfattede møder i Boston, New York og Jerusalem. Bladet skriver, at et netværk af indbyrdes venner og deres fælles konservative ideologier har bragt Netanyahu og Romney nærmere til hinanden.

Da Netanyahu have brug for råd i forbindelse med iransk-tilknyttede forretninger, tilådede Romney ham, hvilke ledende amerikanere, han skulle henvende sig til. Og da Romney som guvernør i Massachusetts ønskede at mindske størrelsen af sit styre, foreslog Netanyahu ham ideer fra sin egen erfaring.

– Vi har anita@erfaringer, perspektiver og underbygninger, der er ens, sagde Romney.

Netanyahu tilskrev deres ”gode kommunikation” til deres tid sammen i Boston-firmaet.

Man skulle tro, at de to mænd havde meget lidt tilfælles – en velstående mormon fra Michigan og en mellemklasse-jøde fra Israel – men det har de altså og har oprigtigt udvekslet råd og indblik om emner som politik, økonomi og Mellemøsten.