Israel har 1.1 billioner kubikfod naturgas i middelhavet

120 km. nordvest for Haifa og nordøst for Leviathan har man gjort et fund på 1.1 billioner kubikfod gas.Tallene er svimlende.
Israels nyeste naturgas-fund i Mddelhavet indeholder 1.1 billioner kubikfod gas, oplyser olieboringsselskabet ”Delek Drilling and Avner Oil Exploration”.
Dette er lidt under hvad partneren, ”Noble Energy”, som foretager boringen, tidligere har oplyst.

Stedet for forekomsten har navnet Tanin og ligger nær det massive Leviathan borested.

Fundet er gjort 120 km nordvest for Haifa og nordøst for Leviathan. Boringen blev foretaget 5.5 km under havets overflade.

Beskyttelse

Det israelske militær overvejer nu at installere et missil-forsvarssystem for at beskytte olieplatformene.

Israel er bekymret over, at Hizbollah-organisationen i Libanon vil prøve at angribe platformene med antiskibs-missiler eller skibe fyldt med sprængstof.. Flåden er foruroliget over Syriens nye køb af russiske sofistikerede Yakhont anti-skibs missiler, som kan overføres til Hizbollah og bruges mod gasboreriggene.

Ifølge en israelsk militær talsmand har Syrien allerede testet Yakhont-missilet under nylige manøvrer. Det har en rækkevidde af omkring 300 kilometer.

Endnu har flåden ikke besluttet, hvilken slags missil-forsvarssystem, det vil stationere på olieplatformene. Under overvejelse er ”Davids slynge”, som udvikles til brug mod raketter med mellemstor rækkevidede, og Barak-8 missilet, som beskytter krigsskibe mod anti-skibsmissiler.

Flåden har optrappet patruljeringen i Middelhavet og bruger ubemandede fly (UAV) for at øge rækkevidden af overvågningen. Militæret har informeret oleboringsfirmaerne om, at det er nødvendigt at installere radar på boreplatformene, og at selskaberne må afholde en del af udgifterne til dette.


Artiklen fortsætter efter annoncen: