Mellemøsten brænder i Europa, advarer ung svensker

– Vi svenskere, og europæere i almindelighed, må vågne op og modstå anti-jødisk vold og
irrationelt had, og vi behøver modige politikere, journalister og redaktører som virkelig forstår Melemøsten – for Mellemøsten brænder i Europa.
Ovenståenede er et citat fra en artikel skrevet af en ung svensker, Tobias Petterson, i Israels største avis, “Yediot Aharonot”.

Petterson studerer på Stokholm Universitets Institut for Orientalske Sprog, og han er blevet opbragt over, at antisemitismen – som han skriver – er stigende i hele Europa.

– I Øst-Europa er det højrefløjs ekstremister, der repræsenterer jødehadet, skriver han. I Vesten er det en anderledes, ny racisme vi ikke kan tale om åbent. I det mindste ikke i Sverige. Hvis man gør det, taber man ansigt – eller sine venner.

“Jøderne fortjener det”
– Det er allerede sket, da en svensk politiker prøvede at karakterisere truslen mod jøder i Malmø, skriver Petterson. Politikeren talte i TV og ytrede nervøst ordene “ekstremistiske muslimer” for at definere gerningsmændene. Den der forsvarer jøder og Israel bliver stemplet som racist og hader, mens det faktisk er helt den anden vej.

Petterson skriver, at han var konfronteret med koldt had, da han omtalte situationen i Malmø under en diskussion med en tidligere arabisk ven og menneskeretsaktivist.

– Han sagde, at jøderne fortjener det, hedder det videre i artiklen. Jeg var chokeret, men ikke overrasket – og med disse ord sluttede vores venskab. Jeg påstår ikke, at alle immigranter fra Melemøsten er racister, langtfra, men alt for mange af dem medbringer deres irrationelle had mod jøder og Israel ind i vores demokrati. Dette had importeres også af religiøse og politiske satellit TV-kanaler fra den arabiske verden. Hjælp til mellemøstlige lande, der tillader dette, må ophøre. Den svenske hjælpeorganisation SIDA må standse med at give finansiel støtte til pro-palestinensiske gruupper som “Palestinagrupperne”, så længe de udbreder disinformation om Israel;

Artiklen fortsætter:

– For mig er der ingen tvivl om, at afbrænding af et israelsk flag, drab af jøder og israelske statsborgere er tegn på racisme og et samfund i tilbagegang. Jeg håber, at Sverige og Europa snart vil vågne op. Det håber jeg, men jeg er skeptisk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Toulouse
Ifølge Petterson er anti-israelsk propaganda roden, som førte til morderen i Toulouse.

– Det får vores politkere til at ændre deres opførsel over for jøder. Skridt for skridt gør det samfundet forblindet til hadm når et israelsk flag afbrændes eller man hører ordene “død over jøderne” og “jøder er vantro” på arabisk – og når racistiske krigsråb høres på vores pladser, mens politikere er til stede – og tier stille.

Videre skriver han:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– De svenske medier betegner nu Toulouse-dræberen Mohammed Merah som “en meget speciel person”, der er offer for burka-forbudet og et islamofobisk samfund. Dette er vanvid. Vi må konfronteres med sandheden om gerningsmændene for at forhindre grusomme forbrydelser som i Toulouse i at ske påny, snarere end at søge efter undskyldninger for forbrydelserne.

Stockholm
I artiklen kommer Petterson ind på en episode i Stockholm, hvor nogle unge arabere ledte efter “trøbbel”. Der var et stand med et israelsk flag, og det blev pågrebet af en arabisk demonstrant. Folk lod, som om intet var sket – men det skete. Araberne prøvde at afbrænde det israelske flag, deres bytte. Så spurgte en svensk mand, hvad de gjorde. De svarede, at Israel havde dræbt en broder og spurgte svenskeren, om han havde et problem med deres handlinger.

– Nej, sagde han – jeg er neutral.

Artiklen fortsætter:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Araberne råbte “Fuck Israel”, mens de løb afsted med det brændende israelsk flag. Dette kan ses i et clip på YouTube fra Stockholm, Sverige – mit land. Jeg væmmes. Jeg fandt dette clip nogle dage efter de grusomme, racistiske mord af jødiske børn og en far uden for en jødisk skole i Toulouse.