Frikirker byder ind på tomme kirkebygninger

I København står 17 kirker til lukning. I udkantsområder vil mange flere stå for tur. Hvad skal alle de gamle kirker bruges til?

Lars Bo Olesen

Det har frikirkerne en idé til.Formand for FrikirkeNet, Lars Bo Olesen, ser gerne, at de gamle ærværdige kirkebygninger fyldes med moderne lovsang og klap og dans fra frikirker og migrantkirker.
– Kirke er langt mere end den bygning, man samles i, det er livet, der leves i huset, der er det væsentlige. På det felt har både danske frikirker og migrantkirkerne noget at byde ind med, skriver han på en blog i Økumenisk Ungdom. Han fortsætter om de frie kirker:
– Kirker fra den del af kirkelandskabet kendetegnes ofte ved et stort engagement, mange frivillige og mange aktiviteter for børn, unge, familier, enlige, ægtepar m.m. ugen igennem. Dette liv kunne naturligt fylde de tomme lokaler med noget indholdsrigt.

Biskop bakker op

Peter Skov-Jakobsen

Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, er positiv over for de mange nye migrantkirker i Danmark.
– Disse menigheder er berigende, igangsættende og udfordrende for den danske folkekirke, og jeg vil være meget glad, hvis de tomme folkekirker så at sige kunne blive i familien. De kristne migrantmenigheder er jo folkekirkens fætre og kusiner, siger biskoppen til Jyllands-Posten.
Lars Bo Olesen håber også, de godkendte frikirker må høre med til familien:
– Jeg håber, det er en generel glæde over det forskelligartede gudstjenesteudtryk, som findes også inden for vores egen kultur i folke- og frikirker, og at en godkendt frikirke, som måtte ønske at lægge billet ind på en af de ledige bygninger, vil blive modtaget i samme positive ånd, skriver han i bloggen.
/sl