Arabisk leder om mulig israelsk hjælp til Syrien

Den arabiske leder Ghanem M. Nuseibeh siger, at Israel kan hjælpe Syrien med bl.a. medicinsk hjælp og levnedsmidler til befolkningscentre.Israel kan tage flere praktiske skridt for at hjælpe syrerne, siger en fremtrædende palæstinensisk leder, Ghanem M. Nuseibeh, grundlægger af et strategisk rådgivningsfirma, baseret i London.Nuseibeh, der tilhører en prominent palæstinensisk familie, skriver om denne nye vinkel på Syrien-
situationen i dag i et israelsk dagblad sammen med den New York-baserede Mellemøst-sagkyndige, Eli Epstein, en artikel, der sikkert vil vække opsigt og måske medføre mere positive holdninger i Syrien-krisen.

– Israel vil kunne sende medicinsk hjælp og levnedsmidler med fly og droppe dette over belejrede befolkningscentre i Syrien, skriver Nuseibeh og Epstein i deres fællesartikel. Og Israel vil kunne oprette et felthospital i den nordlige del af Golan-højderne. Jerusalem vil kunne anmode FN om støtte til ubevæbnede civilpersoner, som har behov for medicinsk behandling. Indsamlingscentre for medicin, klæder og tæpper kan oprettes fra dag til dag, kombineret med donationer fra den palæstinensiske befolkning.

– Dette vil kunne være et bevægende budskab om, at vore forskelligheder vil blive overskygget af vores fælles humanitet, skriver de og fortsætter:

– Ved at tage sådanne skridt vil Israel kunne sende et klart budskab, som måske vil vinde hjerter og sind i den arabiske verden. Det vil kunne angive tonen for et friskt, nyt syn på samspillet mellem naboer. Relationer bygget på fælles menneskeværdier skal først og fremmest sikre en værdig menneskelig eksistens for alle områdets folk, uanset overbevisning, race eller religion.. Syrerne og de arabiske folk vil huske sådanne modige og dristige skridt, og de vil kunne medføre en håndgribelig forskel hos mange.

I artiklen hedder det videre:

– Israel må handle og vise moralitet og ledelse, ikke blot opmuntre andre til at reagere, men også
til benefice for dets egen sag, for respekt og accept i regionen. Måske det vil kunne sætte gang i den nedfrosne fredsproces og føre til en varig fred.. Syrien er en unik mulighed for Israel til at vise dets moralitet og humanitet på en måde, som vil kunne ændre opfattelsen i den arabiske verden og føre til fred i området. Det syriske folk har grund til at føle sig opgivet af deres muslimske naboer, men det bør ikke give Israel grund til at ignorere de menneskelige lidelser i Syrien.