Handy-hierarki

I min nærmeste familie er der ikke det store udbud af handy-men – eller kvinder for den sags skyld.
Men vi prøver gerne. Og vi har en uundværlig back-up og rådgivningscentral. Mine forældres naboer.
Jeg kan skrive en lille bog om ting, Henning og Sus har hjulpet min familie med igennem årene. For eksempel for nylig med hensyn til min kost, som lige var en jubeloptimistisk tur igennem min egen families handy-hierarki, før den endte hos Henning.
Jeg havde nemlig købt en ny kost, og den krævende opgave lød på at samle kost og kosteskaft. Først prøvede jeg selv, men der lød et (hekse)hyl, da den blev taget i brug og faldt fra hinanden.
Så prøvede min ældste søn med samme resultat, derefter min bror og min far – de knækkede et søm i processen. På dette overdrev gik min far (som sædvanligt) ind til Henning, som fiksede det med en skrue på et par minutter. Nogle gange har jeg ham mistænkt for at mene, at min familie har en skrue løs.
Og han har ret. Heldigvis har han og konen det også selv, så det går lige op:
Sus samler på bamser, og naboerne er desuden indehavere af en livagtig lille ”læredreng”, som er lærling i Hennings Garage – et velindrettet hjemme-autoværksted , hvor han ordner sin bil, nødhjælp til naboen m.m. og samtidig uddanner mekaniker-lærlingen: Jens Læredreng. Det er tilsyneladende vanskeligt at blive færdiguddannet – Jens har i hvert fald stået i lære så mange år, jeg kan huske tilbage. Hvert år, når ”læredrengen” har fødselsdag, inviteres mine forældre til lagkage og har gave med til drengedukken Jens…der i øvrigt også kommer med på ferier osv.
Da jeg var barn, kunne min far dog også sagtens finde på at ringe efter en håndværker, hvis der skulle ordnes flere uoverskuelige småting på en gang…som at skifte pære i emhætten o.s.v. For at skåne naboen, der også blev tilkaldt, hvis der var noget, der skulle optages på videoen.
Og jeg vil ikke grine. For der er nogle, der mener, at jeg på visse punkter er lige så upraktisk som min far. Men det er heldigvis kun de nærmeste…hm, altså dem som kender mig rigtig godt, der mener det. Bare fordi jeg ikke helt ved, hvordan en dvd fungerer, og mit computer-kendskab måske heller ikke ligefrem er noget at prale af og… Men jeg har en smaddergod kost!

P.S. Næste gang skriver jeg altså om alt det, vi er gode til i familien.

Af Tina Varde
Freelance-journalist, Solrød Strand