Tove inviteret til Dronningens haveselskab på Fredensborg

Pinsepigen fra Haderslev har livet igennem arbejdet frivilligt for at hjælpe andre. Nu inviteres hun af samfundets top.
Tove Videbæk var for nylig inviteret til at møde USAs tidligere præsident Bill Clinton i Bella Centret, og på tirsdag skal hun til haveselskab med selveste Dronningen!
Altsammen er det en anerkendelse af, at den gæve politiker gør et stort arbejde som frivillig og formand for Hospice Forum Danmark.
Dronningens haveselskab foregår på Fredensborg Slot.
Ud over personligt at blive inviteret fik Tove Videbæk af Hofmarskal Ove Ullerup til opgave også at udpege 6 andre personer, der som frivillige på hospiceområdet i Danmark, har gjort en særlig og bemærkelsesværdig indsats.
Brev fra Amalienborg?
– Da jeg modtog det første brev med den foreløbige invitation, kiggede jeg en ekstra gang på kuverten, som var stemplet ”Amalienborg”, fortæller Tove Videbæk.
– Bag på kuverten var der en kongekrone. Jeg tænkte: hvad sker der lige? Og stor var naturligvis min overraskelse og glæde, da jeg så, at brevet indeholdt en invitation til Dronningens og Prinsgemalens haveselskab på Fredensborg Slot.
– Jeg glæder mig rigtig meget til at deltage – sammen med de 6 frivillige, som jeg fik lov at udpege.

Dronningen: Godt, vi har de frivillige

I det første brev, som Tove Videbæk modtog i forbindelse med invitationen, nævnes de frivilliges indsats som en meget vigtig faktor i det danske samfund:
”I Danmark er der en lang og fin tradition for foreningsliv og frivilligt arbejde. Historisk set har den frivillige sektor været med til at udvikle det danske samfund. Gennem frivilligt arbejde skabes stærke fællesskaber på tværs af generationer og social baggrund.”
– Det glæder mig rigtig meget, at Dronningen lægger mærke til og sætter pris på den store frivillige indsats, som ydes i Danmark på alle områder, siger Tove Videbæk.
– Dronningen nævner selv i sit brev både idrætsforeninger, kulturlivet, bolig- og lokalsamfundet, spejderbevægelsen, folkeoplysning, humanitære og kirkelige organisationer og social- og sundhedsområdet m.v.
– Jeg har altid sat stor pris på kongehusets og Dronningens store indsats i og for Danmark, men den agtelse er bestemt ikke blevet mindre i denne forbindelse! indrømmer Tove.
Tove Videbæk bor nu i Brande sammen med sin mand Mogens. Hendes meget dramatiske livshistorie er beskrevet i bogen: ”Tove Videbæk – en fighter”. Hun er mest kendt for at være folketingspolitiker, men har bl.a. også haft narkomaner boende og været ude for meget alvorlige ulykker.