Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,00 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:

En voldsom sorg

Kære Orla Lindskov
Jeg tænker meget på, hvorfor Gud i det hele taget skabte os mennesker. Er Gud da god? Min hustrus og mit liv blev hurtigt ramt af smerte. I en ung alder mistede vi vores søn. Det var en voldsom sorg for både min hustru og mig. Jeg tror, det gjorde min hustru syg. Siden dengang var min hustru ramt af sygdom, svaghed og smerte. Hun led meget, og nu er hun afgået ved døden. Det gør meget ondt, og jeg er fyldt af sorg. Jeg har så svært ved at fatte, at dette skulle være Guds vilje, altså det med sygdom, sorg og tab. Vi havde håbet, at vi skulle have haft mange gode år sammen. Men sådan gik det altså ikke. Jeg vil være taknemmelig for et svar fra dig.
Med venlig hilsen
E.

Svar 1:

Vi kan kaste al vores sorg på Gud

Kære E.
Jeg føler med dig i din situation, som den er nu, og jeg føler med dig for de tab, du har oplevet.
Hvorfor Gud skabte os mennesker, hvorfor han altså i det hele taget blev skaber, ja, det hører til grund-gåderne om os mennesker og om livet her på jorden.
Jeg ved ikke, hvorfor I skulle miste jeres søn dengang. Jeg ved heller ikke, hvorfor du skulle miste din hustru nu.
Er Gud da god? Spørger du. Over for det ondes realitet står vi mennesker utroligt spørgende. Men over for det ondes realitet finder jeg fodfæste i den vished, at Gud er god. Han er vores kærlige Far, Jesu Kristi Gud.
Jeg ved, det gør så bitterligt ondt, tabet af vore kære. Hvor kan jeg godt forstå de mødre og fædre, som ud af deres sorg spørger om, hvor Gud var henne, da de mistede deres store dreng eller deres glade pige.
Det eneste, jeg kan sige, er, at vi heldigvis har lov til at kaste al vores sorg på Gud. Jeg tror, vi kan finde Gud inde i sorgen, og jeg tror også, at Gud kan vende det, der føles ondt.
Inde der, hvor i Jesu Kristi navn Guds kærlighed bliver en virkelighed for os, kan vi begynde at mærke, at der er kræfter i os, som ved Guds hjælp gror stærkere i lidelse end i solskin. Dermed ikke sagt, at det er Gud, der sender os lidelsen. Vi fatter ikke lidelsen og har svært ved at se en mening med den.
Vi kan ikke løse livets dybe gåder; men vi får styrke til at leve med dem. Og vores håb er engang at få svar på ethvert ”hvorfor”.
Jeg tør ikke sige og har aldrig kunnet sige, at det var Guds vilje, når bundløs sorg og ubeskrivelig lidelse ramte mennesker.
At være menneske vil sige at være noget så værdifuldt, at Gud selv i Jesus Kristus gik ind der, hvor du og jeg er, ind under lidelsen for at finde os. I dette møder evangeliets storhed og kærlighed os. Heri møder vi Guds medfølelse og en Gud, der lider med os.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov
Både min mand og jeg har prøvet at opleve helbredelse ved de salveduge, du sendte til os. Det er også altid så opmuntrende at læse dine indlæg i Udfordringen og erfare, hvordan mennesker bliver helbredt og genoprettet samt oplever lindring af både fysisk og psykisk smerte og uro. Desværre blev jeg for ca. 14 dage siden ramt af stærke smerter i den højre skulderregion samt af meget nedsat bevægelighed i den højre arm, hvor også kraftløshed nu hæmmer bevægeligheden. For fem dage siden fik jeg tilskyndelse til at anbringe salvedugen på min højre skulder, og smerterne forsvandt!
Jeg er blevet smertefri, men er stadig bevægelseshæmmet! Derfor vil jeg bede dig om at bede over og salve min salvedug igen, så jeg kan genvinde fuld bevægelighed i min arm.
Vi er meget taknemmelige for den kostbare gave, du har fået.
Kærlig hilsen fra os
begge to. K.

Min oplevelse:
Hej Orla!
Jeg skriver til dig, fordi min mand og jeg var til et af dine møder med forbøn sidst på efteråret.
Min mand og jeg har gennem flere år haft problemer med at få børn og havde været igennem fire fertilitetsbehandlinger på Dronninglund Sygehus uden held. Efter du bad for os i Jesu Kristi navn, lykkedes det ikke desto mindre, og vi venter nu barn til juli.
Dette er vi meget glade for, og vi vil sige dig tak herfor.
Vi beder ofte for dig, om at du må få kraft og styrke til at fortsætte med at hjælpe mennesker i nød.
Venlig hilsen
De kommende
’forældre

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov
Er det muligt, at du vil sende en ny salvedug til mig?
Du har gjort det en gang før. Men siden i går har det ikke været muligt at finde den. Jeg har hele tiden gået med den på maven inden for undertrøjen. Da den mistede salvedug hjalp godt, vil jeg gerne bede om en ny. Især var salvedugen blevet en kær ven i kampen mod alle de overgreb, jeg i flere år har været udsat for af dæmoner. Salvedugen hjælper virkelig. Angrebene er mindsket i styrke.
Venlig hilsen I.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Min oplevelse:
Til Orla Lindskov
Jeg vil ad denne vej sige dig en stor tak, fordi du sammen med Jesus hjalp mig i Frelsens Hær i Valby d. 3. marts og i Allerød d. 4.marts.
Jeg har længe haft meget ondt i ryggen. Men da jeg på Hvidovre hospital fik at vide, at det var knogleskørhed, tror jeg nok, at smerterne blev værre. Men det var nu nok lidt psykisk.
Men hvor om alting er, nyder jeg hvert øjeblik nu, hvor jeg har det så godt.
Endnu engang tak for hjælpen. Også tak for dine indlæg i Udfordringen.
Med venlig hilsen G.

Min oplevelse:
Kære Orla
Jeg vil skrive til dig og sige mange, mange tak, fordi du har bedt for mig. Jeg har haft det vidunderligt, og Herren er med mig hver dag. Han fortæller mig nogle ting, som jeg inderst inde godt vidste. Men han kender mig jo. Mange tak, Orla, og Gud velsigne dig.
Knus fra M.