Norsk debat om vielsesritual

Tre præster kæmper for, at Den norske Kirke får en ægteskabsliturgi, der ligestiller hetero- og homoseksuelle par.

Øivind Benestad fra MorFarBarn-stiftelsen

Men nu har Øivind Benestad og MorFarBarn-stiftelsen startet en kampagne imod en vielsesliturgi for homofile par, oplyser Kristelig Pressekontor.
I 2009 fik norske homofile par ret til at indgå ægteskab. Men loven fastslår, at homofilt ægteskab ikke kan indgås i kirken, uden at ’Kirkemødet’ først har fastsat liturgien for det. Derfor nedsatte Bispemødet i 2009 et samlivsetisk udvalg, der skal gennemgå kirkens ægteskabs- og samlivsetik.
Når Bispemødets redegørelse er klar, skal den først behandles på Bispemødet, og derefter i Kirkerådet. Først herefter kan Kirkemødet få sagen. Kirkerådets direktør, Jens-Petter Johnsen, tror at samlivssagen først kan blive forelagt Kirkemødet i 2014:
– Dette er et spørgsmål, der er strid om i kirken. Derfor er det vigtigt, at sagen bliver drøftet grundigt i kirkens forskellige organer, siger Johnsen til kirken.no.
Bodil