Stor Jesus-manifestation trods dårligt vejr

Svenske unge og gamle samles for at bede og proklamere Jesus i Stockholm.I Randers har der de sidste år været tilslutning til en voksende Jesus-manifestion. Hos vores naboer i Sverige blev der for nyligt afholdt en stor manifestation med omkring 15.000 deltagere.

Her er det unge, som fejrer Jesus. Billedet er fra sidste år, hvor vejret var lidt bedre end i år. Foto: Edith Johannesen

– Når man tænker på, at det kun var mellem syv og ni grader, og at det øsregnede, så er det fantastisk, at folk var ude at gå, siger Lennart Möller til Världen idag. Han er talsmand for manifestationen.
Der bliver fokuseret på de grundlæggende bibelske sandheder om Jesus: At Jesus ikke bare er en vej, en sandhed og en måde at leve på, men at han simpelthen er Vejen, Sandheden og Livet. Et kontroversielt budskab i en kultur, hvor de absolutte sandheder er til diskussion det meste af tiden.
Manifestationen var et tilbageblik på det, som Jesus har gjort for os, da han gik på jorden. Men det var også et blik frem i tiden på det, han vil gøre i samfundet, og endelig, når vi alle skal bøje knæ for Jesus i evigheden.

Strategisk bøn

Det blev en næsten to kilometer lang bønnevandring, hvor der blev bedt for strategiske steder i Stockholm – blandt andet Riksdagen, som er det svenske folketing.
Der blev også bedt på Malmskillnadsgatan, som er kendt for prostitution, ligesom Istedgade er kendt for det i København.
Ingegerd Bergman er fra Gøteborg. Hun er med hvert år og kommer hos Frelsens Hær til daglig.
– Bønnemarchen er et godt initiativ, og jeg håber, det hele går godt og vil fortsætte fremover. Det er super vigtigt at bede for de forskellige steder her i Stockholm, siger hun til Världen idag.

Ringe i vandet

For mennesker, som ikke er troende, kan det virke mærkeligt, at man beder ud i luften og tror, at det gør en forskel.
Men bøn har historisk set altid været en vigtig del af de store vækkelser i historien. Og her er troen stor på, at den åndelige verden bliver rystet, fordi kristne har autoritet og magt til at bede om forandringer.
Og det er netop troen på, at der sker ting, som vi ikke nødvendigvis kan se, der driver de mange tusinde kristne til at mødes.
Oase-præsten Hans Weichbrodt er sikker på, at det betyder meget for hele landet:
– Jeg tror virkelig, at det påvirker landet, når mange går sammen for at bede, siger han.
Han håber, at det vil sprede sig som ringe i vandet, så man vil se lokale bønnevandringer rundt omkring i hele Sverige.

Hovedet i jorden

Berit Simonsen mindede fra talerstolen tilhørerne om, at manifestionen også er en proklamation om, at Satans magt over os er – og kan blive – brudt.
– Den første Jesus-manifestation fandt sted for 2000 år siden, da Jesus kom for at gøre det, vi ikke kunne: Sætte en stopper for Djævelens gerninger, forklarede hun.
Ulf Ekman fra Livets Ord mente, at den tid, vi lever i nu, er unik, fordi man ikke kan sammenligne de forskellige tider i historien.
– Derfor har vi unikke muligheder, men også udfordringer og fristelser. Vi må ikke stikke hovedet i jorden, sagde han og fortalte, hvor vigtigt det er, at vi overgiver os helt til Gud og og handler i lydighed.
– Vi skal give os selv helt til at møde menneskers behov for alvor.

Alle aldre og typer var repræsenteret for at søge Gud og bede for mere af Guds rige på jorden. Foto: Edith Johannesen
Unge med en mission

Efter den to timer lange gudstjeneste var det de unges tur til at overtage scenen.
Det blev gjort med en blanding af fællesbøn og forskellige vidnesbyrd om, hvad Gud gør.
Og der er brug for, at unge går endnu længere end deres forældre, blev det sagt fra scenen. Der er brug for mod og visioner.
EFS-konsulenten Martin Alexandersson slog fast, at de unge har en helt særlig plads i missionen med at fortælle andre mennesker om Jesus:
– I er en Josua-generation. Gud vil stadigvæk have, at alle i vores land skal kende Jesus. Det er ligegyldigt, hvad jeres forældre troede, sagde han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Indvandrere vil proklamere Jesus

Blandt publikum var Nabil Hermes. Han er præst i en pinsekirke i byen Södertälje. Han ser Jesus-manifestationen som en anledning til at samle både indvandrere og indfødte svenskere side om side.
– Det er vigtigt for både svenskere og indvandrere at vise vores frelser. Jesus betyder meget for indvandrere, forklarer Nabil, som selv har rødder i Syrien.
For Faris og Susan Touma fra Irak er manifestationen ekstra stærk, fordi de måtte flygte fra Bagdad på grund af deres kristne tro.
– Vi blev forfulgt på alle måder, siger parret, som nu takker Jesus for ytringsfriheden i Sverige og de nordiske lande. De understreger, at vi ikke må tage den frihed for givet.