Tragedie rammer Melchior-familien

En stor tragedie har ramt familien Melchior, kendt bl.a. for at have leveret rabbinere og overrabbinere til jødiske menigheder rundt om i verden, bl.a. de nordiske lande.
Det kom som et chok for skandinavisk-fødte jøder i Israel at erfare, at Michael Melchiors – Norges titulære overrabbiner og en fremtrædende israelsk politiker og humanist – ældste søn, Eitan, er død.

Eitan Melchior blev blot 36 år. Han døde af en kræftsygdom og efterlader hustru, Shira, og fire børn i alderen 4-12 år..

Hans begravelse fandt sted igår i Jerusalem under overværelse af omkring 600, heriblandt mange medlemmer af den danske koloni. Det foregik i 36 graders varme.

En stor del af familien Melchior, i Israel og i andre lande, overværede begravelsen, først og fremmest bedstefaderen, den tidligere overrabbiner i Danmark, Bent Melchior, søn af den navnkundige afd. overrabbiner i Danmark, Marcus Melchior.

Michael Melchior holdt en bevægende tale for sin søn, den ældste af fem sønner. Den næstældste er Yoav Melchior, rabbiner i Oslo.

I begravelsen deltog ligeledes Michael Melchiors fætter, Ove Schwartz, der har været rabbiner i Helsinki og på New Zealand.