Du skal ikke være bange for noget

Fabinho ser tilbage på den første sæson som træner for FC Udfordringen.FC Udfordringens nye træner, Fabinho, har netop overstået sin første sæson som træner. Og den nu forhenværende og farlige superliga-angriber er positivt overrasket over 1. holdet, som sluttede første sæson på en 6.-plads i serie 2. – Det har været rigtig godt. Men der er stadig nogle ting vi skal forbedre, så det håber jeg, vi kan, siger Fabinho
Fabinho betoner mange gange under interviewet, at det handler om at spille uden frygt.
– Man skal ikke være bange for at lave fejl. Man kan være bange, når ens datter eller kone er syg, men man skal ikke være bange for at spille fodbold, siger han og understreger dermed også den brasilianske fodboldfilosofi.
Det handler om spilleglæde og lysten til at turde spille fodbold. Dén filosofi har frembragt nogle af de bedste spillere igennem tiderne og har gjort Brasilien til den mest vindende nation ved Verdensmesterskaberne, hvor det er blevet til 5 titler. Den seneste fik de i 2002.

– Jeg har fået et rigtig godt indtryk af spillerne i klubben. Vi har mange gode spillere her, siger Fabinho. Det er hans første sæson som træner, og han har flere ting, han vil forbedre i den nye sæson.

Hurtigt og teknisk godt

Fabinho forklarer, at han gerne ser FC Udfordringen spille fodbold, som bl.a. FC Nordsjælland har haft succes med sidste sæson i Superligaen, hvor de højst overraskende blev mestre. Det blev de på fodbold, der var kendetegnet af hurtigt og sikkert kombinationsspil blandet med en stor løbevillighed.
– Det er også den slags fodbold, Barcelona spiller, forklarer Fabinho om det katalanske fodboldhold, som mange anser for at være det måske bedste klubhold nogensinde.
– Jeg har fået et rigtig godt indtryk af spillerne i klubben. Vi har mange gode spillere her, siger han.

Frygter ingenting

Det er ikke tilfældigt, at det netop blev i FC Udfordringen, Fabinho fik sit første trænerjob. FC Udfordringen bygger på kristne værdier – og det gør Fabinho også.
Troen på Jesus er noget, som betyder meget for ham. Han voksede, som mange andre brasilianere, op under fattige og dårligt sociale forhold i Brasilien, og han er meget taknemmelig for sit liv nu. Han smiler, da han bliver spurgt om, hvad han ville give sig selv som råd, da han var 20 år.
– Så skulle jeg i hvert fald ikke have lavet alt det ballade, jeg gjorde dengang, siger han grinende og uddyber ikke nærmere, hvad det helt præcist var, han lavede under sin opvækst i Brasilien.
– Men da jeg var 16 år, var mit liv meget anderledes, siger han.
Han blev først kristen, da han var 24-25 år. Det er nu 10 år siden, og siden dengang har hans liv taget en stor drejning.
– Jeg er taknemmelig for, hvordan mit liv har udviklet sig. Nu er jeg i Europa og har en dejlig kone, familie og mange gode venner.
Gud har velsignet mig meget, og jeg siger tak hver dag. Det er kun mig selv, der kan forstå det, for det er kun mig selv og Jesus, som ved, hvad jeg kommer fra. Det er også derfor, jeg ikke er bange for noget. Det prøver jeg også at sige til spillerne, når vi spiller.

Fabinho fokuserer på glæden og lysten ved at spille fodbold.

Svært at være kristen i Danmark

Fabinho Trindade da Silveira, som er hans fulde navn, blev i 2005 først købt af Randers FC, og skiftede i 2008 til Herfølge Boldklub, som i dag hedder HB Køge. De sidste 7 år har han altså spillet i Danmark og det gør, at han efterhånden har lært at tale dansk. Ikke flydende, men alligevel helt forståeligt.
På trods af sit gode dansk kommer han mest i en brasiliansk kirke, hvor han kan tale med andre på samme sprog. Det er ikke altid, familien har mulighed for at komme i kirken, men når muligheden er der, så tager hele familien afsted. Han mener, at det er meget svært, og at det kræver noget særligt at være kristen i Danmark:
– Da jeg spillede i HB Køge, snakkede vi aldrig om tro. Det er meget svært at snakke om troen med danskerne. Så derfor mødes jeg med andre kristne for at bede sammen og snakke om troen. Jeg beder også hele tiden i hverdagen, når jeg går rundt – også nu, smiler han.
Han har svært ved at komme med et specielt sted i Bibelen, som betyder noget særligt for ham.
– Jeg kan lide alt det, Jesus siger, siger han.
– Alt det, der kommer fra Bibelen og fra kirken, kan jeg godt lide. Men der er én ting, som jeg godt kan fremhæve: Jesus siger, at du skal være mod din næste som mod dig selv. Det synes jeg er vigtigt.
FC Udfordringens nye sæson startede d. 10 august for 2.-holdet, mens 3.-holdet spillede to dage senere. De to første kampe gav to smalle nederlag, mens 2.-holdets anden kamp gav en 1-0 sejr over Vigerslev Bk.
1.-holdet, som Fabinho er træner for, spiller lørdag i denne weekend. Kampene og andet information om Udfordringens eget hold kan findes på fcudfordringen.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: