Hvad motiverer?

Vi kan nok hurtigt blive enige om, at Jesus har givet os en befaling om at forkynde de gode nyheder om Jesu sejr over døden, og at vi skal forvente, at Gud vil bakke os op med helbredelser, tegn og undere, ikke?
I hvert fald siger Jesus lige præcis dét til os i Markus 16,17. Og lige efter det blev han taget op til Himlen igen. Og det næste man kan læse er, at disciplene ”drog ud og prædikede alle vegne, og Herren virkede med og stadfæstede ordet ved de tegn, som fulgte med.”(v.19)
Det vers i Markusevangeliet er et af de steder, som jeg bare ikke kan slippe. Det er så radikalt og så vildt. Fiskerne fra Galilæa forstod med det samme, hvad Jesus mente – og gjorde det. Pludselig var de ikke bare fiskere fra Galilæa, men en del af Guds mesterplan for at genvinde hele jorden. De var før helt almindelige mennesker, men nu var de ledere for Guds verdensrevolution. Og det var endda før, de fik Helligånden på Pinsedag!

Men der noget andet, som også fylder mine tanker, når vi snakker om Jesu befaling: Hvad motiverer dig? Er du som en soldat, der adlyder ordrer uden at tænke på dig selv? Deler du de gode nyheder, fordi du er bange for at stå over for Gud på Dommens dag uden at have delt det med nogen? Eller er det kærligheden til andre mennesker, der motiverer dig?

De er alle gode grunde. Jesus nævner dem alle som motivation i Bibelen. For mig selv er det en blanding af de tre, der motiverer mig. Men jeg tror, det er vigtigt, at vi deler evangeliet og beder for folk med kærlighed til dem. For det var også Guds egen motivation i første omgang: ”Gud elskede nemlig verden så højt, at han gav…” (Johs. 3,16).
Det hele bliver mere klart, når vi ser verden, som Gud ser den. Men Guds kærlighed er ikke kun en sød og romantisk kærlighed med smuk musik i baggrunden. Guds kærlighed er voldsom! Den er rasende. Den er lidenskabelig. Det er den slags kærlighed, som en far har, når han ser sit barn i fare.
Når hans barn bliver mobbet eller slået, så bliver han rasende og gør hvad som helst for, at hans barn skal blive reddet. Den slags kærlighed giver mod til at tale og handle. Det var den kærlighed, Jesus viste, da han væltede vekselerernes borde i raseri.
Kender du den kærlighed? Den er voldsom, målrettet og selvopofrende. Og får du den, så brænder du for at indføre mere af Guds Rige – NU!

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk