– Ikke i min egen kraft

Dara Maclean lærer at arbejde ud fra hvilen og nåden fra Gud.Dara Maclean er en af den slags piger, som du har lyst til at hænge ud sammen med. Hun er eftertænksom, indadvendt og livlig og udadvendt på samme tid. Hun har hurtigt efterladt sig et aftryk i musikindustrien og over hele USA.

Du har haft travlt på det seneste. Et nyt album ude, en karriere, og nu er du også kommet med på Winter Jam Touren. Du må være udmattet? Hvad gør du for at få styrke til det hele, og hvad lærer Gud dig?
– Jeg tror, at det, jeg lærer lige nu, er at være i balance. Det samme øjeblik vi prøver at gøre alt dette i egen styrke, i det samme øjeblik bliver vi trætte…
– Så hvordan kan vi blive i hvilen? spørger Dara og svarer selv:
– Vi er sunde åndeligt, fysisk og følelsesmæssigt, når vi søger Guds Rige først.
– Når du kommer fra et sted i hvile og planlægger at blive der, så får vi faktisk kræfter til at gøre tingene på et andet niveau, end hvis vi arbejdede hele dagen…men ikke var effektive. Så jeg har lært, at balancen er afgørende, og jeg lærer at blive i hvilen, siger Dara Maclean.
Føler du, at der er ekstra pres på dig som en ny kunstner?
– Dem, som sammen med mig, er nye kunstnere, ønsker at være de første til alting og de sidste til at gå…vi vil skrive sange med de andre kunstnere, og vi vil bruge tid med vores fans…fra morgen til midnat nogle gange. Det er da hårdt…men ville jeg ønske at gøre noget andet, end det jeg er skabt til? Overhovedet ikke…og jeg vil ikke beklage mig.
– Men det er sådan et fantastisk miljø at lære at støtte sig endnu mere op ad Gud. At jeg får mine kræfter fra en ubegrænset kilde i stedet for bare at gøre det hele ’okay’ i egen kraft…men det er større end det. Det handler ikke om mig – det er større end det. Nåden er nok.
Hvordan ser nåden ud for dig?
– Nåden er, når du stopper, og noget andet begynder. Det er faktisk det, man har brug for. De har ikke brug for, hvad jeg har – de har brug for sandhed.
– Når du dagligt deler ud, så er det vigtigt, at du ikke bare bliver fyldt op, men også sætter dig selv i en situation, hvor du har brug for at blive fyldt. Vi bør flyde over, så vi aldrig føler, at vi er ved at løbe tør.
– Jeg ved med mig selv, at når jeg føler mig tør, så er det, fordi jeg ikke lader mig selv blive fyldt op. Man bliver nødt til at værdsætte og prioritere at have et behov for at blive fyldt op af Gud. Når du gør det, så flyder du over, og så kommer nåden til, at du kan gøre, hvad du er kaldet til at gøre.
Caroline Lusk/CCM