Iran: ‘Israel er en kræftsvulst, der skal fjernes for altid’

Israelerne, der er ret immune over for alskens angreb, er ret chokerede over at høre, at den øverstkommanderende over Irans Revolutionære Gardes luftvåben, general Amir Ali Hajizadeh, har hilst en israelsk militæroperation mod Iran velkommen, fordi “det vil give Teheran en grund til at hævne sig og fjerne kræftsvulsten Israel for altid”.
Hajizadehs udtalelse giver Irans anti-israelske retorik endnu en omdrejning. Han siger, at Irans svar på et israelsk angreb mod dets atomanlæg vil blive “hurtigt, afgørende og ødelæggende”, og at Israels trusler om at angribe blot er led i en psykologisk krig mod Iran.
Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad har i weekenden fordømt Israel og sagt, at “selve det zionistiske regimes eksistens er en fornærmelse af menneskeheden”.
Og Irans øverste leder, ayatollah Ali Khameni, siger, at “Israel en dag vil vende tilbage til den palæstinensiske nation og ophøre at eksistere”.

Ordkrig
Ordkrigen mellem Israel og Iran vokser i intensitet og følges med forfærdelse i Israel. Israels hær er til brug ved forsvarskrige, men nu synes det, som statsminister Binyamin Netanyahu og Forsvarsminister Ehud Barak er ved at beslutte sig for en angrebskrig. Fordi de mener, at Israels eksistens står på spil, og at det blot er et spørgsmål om relativ kort tid, inden en iransk atombombe er fremstillet og vil kunne ødelægge Israel.
Mange i Israel er rædde for, at de ophidsende ord, der høres – også af Netanyahu og Barak – vil føre til en krig, og at den er på trapperne.
Israel har hørt iranske trusler i årevis – og iranerne israelske.
Er der ingen vej tilbage, eller skal Israel om nogle uger kastes ud i en krig, som et flertal af israelere ikke ønsker – medmindre det vil være et amerikansk-israelsk fællesangreb. Men der er blot omkring 100 dage til præsidentvalget i USA, og amerikanerne ville ikke drømme at gå med til en ny krig i Mellemøsten under de nuværende forhold.

Ammunition
Præsident Barack Obama vil ikke give republikanerne ammunition på en tallerken.
Israel må altså, i en given situation, stå helt alene, over for et Iran, hvis indbyggertal er 10 gange større end Israels. Den vil forene den iranske befolkning og den arabiske verden mod Israel. Og store dele af verden iøvrigt. Den vil give et væsentligt løft til det vaklende Assad-styre i Syrien.
Og – var der nogen der sagde oliekrise?
Den israelske professor (i miljøanliggender), Hillel Shuval, skriver idag i en opnionsartikel i morgenavisen “Ha’aretz”:
– Som svar på et israelsk angreb – selv om det støttes af Amerika – ventes det, at Iran og dets terrorist-allierede Hizbollah og Hamas vil lade en regn af 10.000-50.000 raketter falde over hele Israel. Ifølge efterretningsinformationer omfatter dette særdeles stærke og akkurate missiler, som vil kunne føre til mange israeleres død, ødelæggelse af bygninger og livsvigtige tjenester og infrastruktur heriblandt kraftværker, olieraffinaderier, lufthavne og tilmed atomreaktoren i Dimona.
Shuval fortsætter:
– Barak har anslået, at ikke flere end 500 vil blive dræbt, men han har ikke afsløret, hvor han har dette fra. Tænk hvis der blev 1.000 dræbte eller flere? Antallet af sårede, inkl. de der bliver invalider resten af livet, vil måske nå op på 10.000. Antallet af hjemløse bliver måske 600.000. Hvor skal de tage hen? Barak har sagt, at det hele vil blive overstået i løbet af en uge. Men han kan tage fejl. Måske en krig mod Iran vil vil vare 100 uger eller 1.000?
Professoren slutter:
– Kan offentligheden se passivt til og tillade, at dets nationale ledere spiller dødelig russisk roulette med selve deres liv og økonomiske fremtid?

Libanon
Nogle politiske sagkyndige mener, at Israel samtidigt med et eventuelt angreb mod Iran også vil angribe Hizbollah i Libanon.
I en artikel idag i “Ha’aretz”, skrevet af klummeskribenterne Amos Harel og Avi ssacharoff, står:
– Hizbollah vil svare igen med en missilbyge, som vil kunne dræbe titusinder af israelere, et langt større antal end det israelske militærs anslåede 500

Iran
Bladet “Internatioal Herald Tribune” skriver idag:
– Israels sikkerhed idag er uforenelig med et Iran bevæbnet med et atomvåben, der skal ødelægge den jødiske stat. Et ensidigt israelsk angreb vil være katastrofalt. Israels kloge valg vil være tålmodighed.
Mens det store nervespil er ved at blive udfoldet, går tankerne til den israelske civilbefolkning. Og til luftvåbnets piloter, der måske skal ud på et usikkert flyvetogt over tusinder af kilometer og med brændstofpåfyldning i luften.
Det er svært at finde frem til, hvad den almindelige israeler mener. Der tales om massedemonstrationer mod Netanyahus og Baraks formodede angrebsplaner. Men menigmand har endnu ikke reageret.

“Tag det roligt’
En seniorjournalist ved navn Doron Rosenblum skriver idag i “Ha’aretz:”:
– Netanyahu, tilskyndet af Barak der lider af storhedsvanvid, har indviklet sig så dybt i sin egen retorik og er blevet trukket så dybt ind i sin fantasi om at redde verden, at det er tvivlsomt, om han kan reddes fra sine egne impulser, selv om han måtte ønske det. Netanyahu omgiver sig nu udelukkende med ja-mænd og har fyret de, der sagde nej. Han er hånlig over for advarsler og rationelle argumenter mod at angribe Iran.
Artiklen slutter:
– Hr Netanyahu, tag det roligt. Tænk over det. Stop. Vågn op af din trance. Det vil ikke være så forfærdeligt, hvis du ikke omtales i historien som en efterligning af Winston Churchill.


Artiklen fortsætter efter annoncen: