Jerusalem får ansigtsløftning med 12 skyskrabere

Jerusalem – en af verdens ældste byer – vil få en formidabel ansigtsløftning, efter at kommunens planlægnings- og bygge-komite har vedtaget opførelsen af 12 skyskrabere ved indkørslen til byen.
Davids by vil tildels undergå en total forandring med denne massive modernisering. Formålet er bl.a. at gøre området ved det internationale konferencecenter Binyanei Hauma og den centrale busterminal til stadens forretningscenter.
Projektet vil – anslået – koste 8.5 milliarder shekler (2.1 milliarder dollars) og tilføje en million kvadratmeter kontorplads. Det vil kunne skabe 40.000 nye jobs.
Jerusalems borgmester, Nir Barkat, siger, at dette forretningscenter vil blive opført på det mest tilgængelige sted med attraktioner, bl. a. kulturelle, der vil tiltrække turister i stort tal – og adskillige investorer.
Regeringskontorer, retssale, et hotel med 2000 værelser, et biografkompleks, private kontorer og boliger vil blive oprettet på dette område.
Bag ideen ligger ikke mindst at mindske trafikproblemerne ved strømmen af biler fra Tel Aviv.
– Alle der ikke har nogen tvingende grund til at tage ind i Jerusalems center med dens trafikpropper bør undlade dette, siger byens viceborgmester, Kobi Kahlon.

Nogle af skyskraberne vil få 24 etager, andre indtil 33.
Jerusalems horisont vil blive totalt ændret. Mange er imod projektet.
– Det kan være, at det vil skabe beskæftigelse og boliger, men det vil ødelægge Jerusalems natur, siger bystyrets oppositionsleder, Pepe Alalu, fra Meretz-partiet.
Projektet er udarbejdet af arkitetktfirmaet Fahri Zafrir, der er ansvarlig for offentlige komplekser i Tel Aviv, Eilat og Bat Yam.