Ny vinkel på krabber

Fra min synsvinkel udgør krabber en potentiel risiko, når jeg bader. Jeg tror, mange er enige med mig i det. I hvert fald lagde jeg mærke til en hel del heftige udbrud på vores sommerferie i år.

– Årrh, der er mange krabber! Pas på!
Hviin, skrig … jeg trådte på en krabbe … den bevægede sig under min fod!
– Den var huugee … ! (hvilket betyder kæmpe)
– I skal ikke gå derover … der er en vildt stor krabbe!
Osv osv.
En eftermiddag, hvor jeg netop havde sonderet badevandet for krabber og havde lokaliseret to, som jeg bestemt ikke havde lyst til at stikke tæerne hen i nærheden af, så jeg i øjenkrogen en smuk asiatisk udseende kvinde nærme sig. Hun bevægede sig let og smidigt i vandet, som en havfrue. I den ene hånd havde hun et fiskenet og i den anden en lille legetøjs si, i hvilken der befandt sig et par væmmeligt store krabber. På dette tidspunkt dæmrede det for mig, at krabber også kan betragtes som mad. Og fra den synsvinkel er badevandet ved Lundeborg et fantastisk spisekammer – fyldt med alt godt fra havet.
Kvinden nærmede sig. Hun havde tilsyneladende registreret mine advarende råb til min datter. Jeg smilede til hende.
”Spiser du dem?” spurgte jeg? ”Ja”, nikkede hun smilende, mens hun bøjede sig ned for at tage et af vanduhyrerne med de bare hænder. Krabaten gik til angreb. Hun flyttede behændigt hænder og fødder og besluttede sig for at bruge nettet.
Jeg fulgte hende med øjnene, mens mine tanker gled i retning af ”Spise med Price”, der slagter en hummer. Måske kunne jeg ændre synsvinkel, når det gælder krabber. Det kunne være interessant og besparende at supplere sommermenuerne med egen fangst fra havet?
Journalister taler tit om vinkling. Det har ikke noget at gøre med håndværk eller matematik. Det er snarere et filmisk udtryk. Det handler om, hvorfra man betragter en bestemt sag. Samme sag kan opleves vidt forskelligt af to personer.
En anden vinkling af krabber er mulig. Jeg har fundet op til flere opskrifter på krappesuppe på nettet.
Nu er spørgsmålet så bare, hvordan man vinkler dræbersnegle?