En fantastisk oplevelse med Helligånden

Denzel Washington har netop været med til at indtale Bibelen, og det er ikke for sjov, at han vil dele Guds ord med flere mennesker. Han har oplevet Gud i sit eget liv på en kraftfuld måde.Denzel Washington er efterhånden blevet 57 år. Men skuespilleren, som vi kender fra mange af hans gangsterroller i film som ’Training Day’, brænder ikke kun for at lave film. Han brænder for at dele troen på Jesus.

Denzel Washington og hans kone Pauletta er begge troende og har netop indtalt Bibelen som lydfil. Foto: Splash News

I et interview med GQ Magazine fortæller Washington, at han prioriterer at læse i sin bibel hver dag.
– Jeg læser i Bibelen hver dag, og jeg læser også Dagens Ord fra en bog. I går læste jeg noget vidunderligt. Der stod: ”Forsøg ikke bare at få mad på bordet hver dag. Forsøg at gøre en forskel.”
Der går rygter om, at der faktisk er en del kristne skuespillere i Hollywood for tiden.
Den kendte præst Bill Johnson fra Bethel Church i Redding, Californien, har flere gange sagt, at kirken får besøg af flere kendte skuespillere fra Hollywood og andre forretningsfolk, som vil have forbøn og vejledning. Og det er store navne, som vi ville vide, hvem var, hvis de offentliggjorde det, fortæller han.
De kendte skuespillerne og forretningsfolk tør ikke være meget åbne omkring deres tro.De har ikke lyst til at dukke op i kirken en søndag morgen, fordi det vil skabe for meget opmærksomhed. Men modsat mange af de andre kristne skuespillere i Hollywood, så har Denzel Washington flere gange været åben omkring sin tro i offenligheden.

Blev næsten skræmt væk fra kirken

Måske skyldes hans store åbenhed en oplevelse, han havde for omkring 30 år siden, da han kun var 17 år gammel. Til en gudstjeneste i West Angeles Church of God in Christ, følte han Helligåndens nærvær meget kraftigt.
– Det er 30 år siden nu, og det er stadig den kirke, jeg kommer i. Præsten talte, og jeg sagde til Gud: ”Bare kom med det. Jeg er klar til at modtage.”
Skuespilleren forklarer videre om oplevelsen, som ændrede hans liv, at det både var en fysisk og en åndelig oplevelse, da han mærkede Helligånden.
– Det var en fantastisk fysisk og åndelig oplevelse. Det gjorde mig faktisk bange, siger han.
– Jeg græd, snøftede, svedte, og mine kinder pustede sig op. Jeg blev renset helt igennem.
Faktisk blev Denzel Washington så bange, at han ringede til sin mor.
– Det var så voldsomt. Det var lige før, det skræmte mig væk fra det hele. Men jeg ringede til min mor, og hun sagde, at jeg var blevet fyldt at Helligånden.
– Jeg sagde: ”Betyder det så, at jeg aldrig kan drikke vin igen?” Denzel var ikke vant til at opleve Gud på denne måde.
Han var blevet overrasket over Guds kraft. Måske var det Guds måde at beskytte ham på. I de næste mange år – faktisk siden 1977 – har han lavet den ene film efter den anden. Og han er nu en af de mest elskede skuespillere i Hollywood og har vundet flere Oscar’er.
I alt den tid har Washington været trofast mod sin tro på Gud og mod sin kone, Pauletta, som han har været gift med siden 1983. De har fire børn sammen. Washington har tidligere talt varmt om sin tro – i sit private liv, men også i sin karriere.
– Det åndelige er vigtigt i alle områder af mit liv. Jeg mener, det er jo derfor, at jeg er her. Det er det, jeg er blevet velsignet til at gøre og leve, siger han til Beliefnet.

Kendte stemmer kan gøre en forskel

For nylig har han også indtalt Bibelen sammen med sin kone. Og Washington ser en klar grund til, at Bibelen år efter år er den mest solgte bog:
– Jeg tror, vi er skabt med noget i os, som har brug for at tro på noget, som er større end os selv. Det er ”Gud i os”, kan man sige. Så er der nogle, som bliver vildledt i, hvad det er, de søger efter, og de begynder måske at tro på kort og sådan nogle ting.
– Men vi søger alle sammen efter noget, og det tror jeg er én af grundene. Og Bibelen er faktisk svaret på det, som de søger efter. Men folk ved det bare ikke. Mit råd er at lytte til det og se, hvad der sker, siger Denzel Washington om Bibelen på lyd.
Denzels kone tilføjer:
– Jeg tror, at du kan finde svaret på ethvert spørgsmål der. Og ikke bare svaret, men også sandheden i spørgsmålet.
Denzel siger også, at det kan gøre en forskel at høre Bibelen indtalt på lyd, fordi man ofte kender stemmerne på dem, som indtaler det.
– Vi har alle sammen haft problemet med at relatere til Bibelen. Hvordan skal vi forholde os til det, der står? Når det er ”en af dine egne”, bliver det lettere at forholde sig til, mener han.
Paulette er enig:
– Det er også grunden til de mange versioner af Bibelen. Selvom de gamle ord er blevet erstattet af nye, mere moderne ord, så er meningen stadigvæk grundlæggende den samme, siger hun. At Bibelen har holdt igennem mange tusinde år, er også et af vidnesbyrdene om Bibelens holdbarhed.
– Når man prøver at leve efter det, der står, som vi gør i vores familie, så har Bibelen bevist sit værd gang på gang, slutter hun, mens Denzel nikker.