KUNST
Mødested for tro og kunst

Hvordan ser Gud ud? Hvordan kan man bruge billedkunst til at tilbede en Gud, der har været usynlig det meste af de seneste 2000 år?

Karsten Auerbach underviser på en workshop.

Sådan spørger billedkunstner Karsten Auerbach, når han inviterer til sit kursus: ”Hvordan ser Gud ud?” på Kolding Internationale Højskole den 28. til 30. september.
– Vi afholdt det første kursus om kunst og tro på højskolen i april. Det var en succes; her deltog både kirkevante og kirkefremmede kunstnere. Og vi talte om at mødes til et kursus igen og invitere endnu flere med – og om, at det kunne blive begyndelsen på et netværk for kunstnere, som er optagede af tro, fortæller Karsten Auerbach, der sammen med Højskoleforstander Sigbjørn Sørensen allerede har planlagt det næste skridt til november: et kunstnertræf, som også kan appellere til de hel- og halvprofessionelle kunstnere i landet, som ikke føler behov for undervisning, men gerne vil mødes med kolleger.
Målet med weekendkurset i september er, at deltagerne får ideer til at skabe nye billedudtryk – i tegning, akvarel, akryl, collage, skulptur, photoshop – eller andre medier. Men det er også et mål i sig selv at kunne mødes med andre udøvende billedmagere. Sammenlignet med andre kunstarter er billedkunst nemlig oftest en meget individuel (og ensom) disciplin.
Lisbeth