Slå automatpiloten fra – så kan du ændre verden

Næstekærlighed kan ændre verden, siger Stig Rossen, der er ny protektor for Kidsandmedia.dk.
– Jeg vil ændre verden til et sted med mere næstekærlighed. Vi skal lære at turde se det smukke i mennesket.

Den kendte musicalstjerne er livligt optaget af at beskytte børn mod de farer, der lurer på Internettet.

Det sagde Stig Rossen ved et foredrag på Børkop Højskole den 25. august.

Forældreguide

Foredraget var arrangeret af foreningen kidsandmedia.dk, der vil hjælpe forældre til at vejlede deres børn til at bruge de digitale medier ansvarligt. Foreningen blev startet af KLF, Kirke & Medier for to år siden og har søsterorganisationer i Norge, Holland og England.
Stig Rossen opfordrede tilhørerne til at ”slå automatpiloten fra” og tage aktive og positive valg livet igennem. Selv har han ikke haft en dårlig dag, siden han i 1996 tog den beslutning.

Faldt i søvn på scenen

På en verdensturné fik Stig Rossen nemlig en brat opvågning. Han faldt i søvn på scenen midt i forestillingen Les Miserables og blev vækket af publikums stilhed.
– Det var i Hong Kong det skete. Jeg skulle sidde på en kasse inde på scenen med ryggen til publikum og vente på at synge. Så faldt jeg i søvn, ikke bare lidt, jeg snorksov! Jeg vågnede ved, at der var stilhed i salen, for de ventede på, at jeg skulle synge ”Bring him home”, fortæller Stig Rossen.
– Jeg var rystet og vidste det var fordi jeg kedede mig efter 274 forestillinger, men jeg vidste også at noget måtte ændres nu, forklarer han.

Tag del i tilværelsen

Man skal selv tage del i sin tilværelse, hvis der skal ske noget som helst. Man kan designe sin egen dag, så den bliver perfekt. Man skal ikke lade sure menneskers negative energi ramme én, men ”træde mentalt til side”, som han siger.
– Vi møder alle sammen de her ”solformørkelser” – sure kunder og præmenstruelle parkeringsvagter. Hvorfor skal det dårlige humør altid vinde over det gode?
– Ethvert møde med et andet menneske rummer chancen for at ændre verden en lille smule i den rigtige retning. Jeg vil ændre verden til et sted med mere næstekærlighed, og vi skal lære at turde se det smukke i mennesket, forklarer han.
Af Lisbeth Bitsch
og Svend Løbner