’Jesu hustru’-fragmentet opfattes som falskneri

– Usikkerheden er for stor, siger lektor Carsten Vang om et stykke papyrus, hvor Jesus angiveligt omtaler en kvinde som ’min hustru’.

’Jesu hustru’-fragmentet har tekster fra Thomasevangeliet.

Professor Karen L. King daterer fragmentet til det 4. århundrede, men mange tvivler på ægtheden af håndskriftet.
Ifølge lektor på Menighedsfakultetet, Carsten Vang, er der tale om et fragment på størrelse med et kredikort, som stammer fra en samler – ikke en udgravning. Teksten er skrevet på koptisk, som er meget svært at datere.
Ægtheden betvivles, fordi skrivestilen ikke ligner det, man finder i andre dokumenter fra det 4. århundrede. Skriveren har ikke været vant til at skrive koptisk, og der er grammatiske afvigelser. Teksten er malet med en pensel, ikke skrevet med en pen, som man ellers brugte dengang.
Den engelske professor Francis Watson har også påvist, at teksten består af dele fra det gnostiske Thomasevanglie, som stammer fra omkring 350 e. Kristus. Også mange andre forskere er skeptiske over for fragmentets ægthed.
Bodil