DR er fortsat forpligtet til at formidle kristen kultur
Det nye medieforlig sikrer fortsat formidling af den kristne kulturarv. Til gengæld afskaffes
forpligtelsen til at transmittere morgenandagten. Ærgerligt, mener mediebrugerorganisation.
Er det nu slut med at følge gudstjenester på tv? Mange har frygtet udfaldet af det nye medieforlig.
Diskussionen har kørt i medierne det sidste halve års tid, med både fortalere og modstandere.
I sidste uge stod et bredt flertal dog bag et nyt medieforlig, hvor ca. 4 mia. kr. fordeles mellem DR og TV2-regionerne.
Danmarks radios forpligtelse til at formidle den kristne kulturarv var tæt på at blive slettet. Alligevel endte man med at beholde den, selvom der ikke bliver helt så stramme regler for, hvilke programmer, der skal sendes.
– Jeg er glad for, at forpligtelsen står i medieforliget. Det gør det også nemmere for os at holde DR op på aftalen, siger generalsekretær for KLF, Kirke & Medier, Mikael Arendt Laursen, til Udfordringen.
Men programmer som DRs transmission af morgenandagten fra Københavns Domkirke, skal ikke længere skal sendes ud i æteren. Det betyder dog ikke, at andagten nødvendigvis bliver taget af programmet.
Det er ærgerligt, at den forpligtelse ryger. Vi har jo kæmpet for Morgenandagten, og mange synes, at transmissionen via DAB og DR2 er et godt produkt. Hold nu godt fast ved det, opfordrer Mikael Arendt Laursen.
KLF, Kirke & Medier indsamlede for to år siden omkring 15.000 underskrifter for at bevare Morgenandagten på FM Båndet. Morgenandagten blev bevaret, men kun på DAB radio og DR2.
Medieforliget blev vedtaget den 9. oktober 2012 og gælder til 2014.
Af Lisbeth Bitsch
og Svend Løbner