SUNDHED
Gnister fra Herrens bål – det gode parforhold

– Skat, hvor ser du dejlig ud! Ørerne kan næsten ikke tro, de opfanger de rigtige ord. At høre det en morgen, hvor håret stadig bærer præg af nattens kamp med hovedpuden. …Hvordan kan han sige det – kan han hverken se eller lugte?
Men sådan elsker min mand mig – ligesom Gud. Han ser det hele, men det anfægter ikke hans vilje til at elske. På trods af alt det, der er så langt fra det fuldkomne, og som er lidet elskværdigt.
Ikke for at sige min mand er fuldkommen og blevet lige som Gud, men en gnist fra Herrens flammende bål er sprunget ind i vores hjerter. I den gamle oversættelse af Højsangen stod: ’Thi kærlighed er stærk som døden, nidkærhed hård som dødsriget; dens gløder er brændende glød, dens lue er Herrens lue’ Høj. 8:6).
Den chilenske forfatter Isabel Allende beskriver i en roman, hvordan et par oplever en fortsat brændende glød i deres forhold, fordi han rejser væk det halve af året for at optræde som artist, så de længes så stærkt efter hinanden, at den opslidende hverdag ikke får bugt med kærligheden.
Jeg diskuterede bogen med en veninde, som nød den efter flere gange at være blevet svigtet af mænd. Over for hendes bitre erfaringer og skilsmissestatistikkens tydelige tale tager jeg mig ud som håbløst naiv, når jeg fastholder, at hverken disse eller syvårskriser eller sølvbryllupspanik nogensinde kan slukke Herrens lue.
Jeg er udmærket klar over, at jeg kan nægte den adgang – og min mand kan – men intet andet kan hindre os i al evighed.

Inger Dahl Jensen i andagtsbogen Vitaminer – åndeligt kosttilskud.