Ida var tæt på at blive kidnappet, da hun var 10 år

– Jeg løb alt, hvad jeg kunne, husker Ida.Ida var på vej hjem fra skole. Pludselig så hun en rød sportsvogn komme imod sig. Manden i bilen kiggede underligt på hende. Ida vidste straks, at der var noget galt.

Ida Ploug Pahus får instruktion af Bodil Lanting, der arbejder som journalist på Udfordringen.

Hun begyndte at gå hurtigere, mens hun kiggede sig tilbage. Nu bremsede manden bilen og bakkede tilbage. Manden steg ud af bilen og råbte efter hende. Nu begyndte Ida at løbe. Og manden løb efter!
– Jeg blev rigtig bange og løb bare alt, hvad jeg kunne. Jeg havde min cykel med, men jeg turde ikke stoppe for at stå op på den for ikke at miste mit forspring. Først da jeg kom over et lyskryds, hoppede jeg hurtigt op på cyklen og cyklede hen til min mors arbejde, som heldigvis kun lå ca. 500 meter borte.
Jeg løb ind og fandt min mor. Jeg var totalt rystet.
– ”Der var en mand efter mig!” råbte jeg til min mor. Og jeg turde ikke gå ud med det samme.
Lidt efter lidt fik jeg forklaret det til min mor, og så tog vi hjem, hvorefter hun ringede til politiet.
Senere fandt vi ud af, at manden vistnok var en meget eftersøgt børnelokker, som var psykisk syg.
Ida husker, at han havde langt skæg og gammelt tøj, selv om han kørte i en smart sportvogn.
Det tog hende næsten to uger at komme over chokket. Det hjalp at snakke om det og være sammen med andre, fortæller Ida Ploug Pahus.

Var ved at drukne

Hun har i en uge været i erhvervspraktik på Udfordringen.
Normalt går hun på den katolske privatskole, Skt. Michaels skole i Kolding.
Men allerede som 3-årig var hun med sine forældre i USA, hvor de var på en Ungdom Med Opgave base i Wisconsin og Colorado. De var også på ”outreach” på de karibiske øer, Trinidad og Tobago. Det blev også dramatisk, for en dag gik Ida ned i swimmingpoolen og kunne ikke komme op igen!
Heldigvis var der en amerikaner i nærheden, som hørte, at hun plaskede og reddede hende fra at drukne.
Alligevel husker Ida opholdet som noget positivt. Hun kan bl.a. huske, at de lokale hakkede kokosnødder over med en stor machet-kniv.
Sidste år var familien – som også omfatter storebror Samuel – igen på en UMO-base.
Det var i Tyler i Texas kun en times kørsel fra Dallas, som er USAs 7. største by.
Ida har altid været glad for at læse og skrive. Hun skriver digte, sange, artikler og klummer, så hun tænker på at blive journalist, og derfor har hun været i praktik på Udfordringen.
Hele Idas familie er meget musikalske. Faderen Anders er lovsangsleder i Kolding Valgmenighed, storebror Samuel spiller klaver, og Ida spiller selv guitar og går til kor.
Henri.

Fælden ved at sammenligne dig med andre

Har du nogensinde sammenlignet dig selv med en anden person? En kendt? En model?
Vi lever i en verden, hvor der er meget fokus på den ydre skønhed. De fleste af os ser tv, reklamer, læser en artikel om kendte osv. Dette præger vores selvbillede, tit uden at vi er klar over det, fordi vi ser op til dem, måler vores skønhed med deres!
De fleste sammenligner sig selv med andre mennesker ved at ønske, at de var smukkere, eller var så populære som en anden.
Fælden er, at så længe vi sammenligner os med andre, vil vi altid føle, vi ikke slår til, at vi ikke er gode nok. Og vi vil have det dårligt med os selv, hvis vi kun måler vores skønhed, på det ydre.
Der står i Ezekiels bog 16:13-14:
”Du smykkede dig med guld og sølv, du var klædt i fint linned, finvævet slør og broget tøj, din føde var finmel, honning og olie. Du blev meget smuk, du fik kongelig værdighed. Blandt folkene fik du ry for din skønhed, som var fuldendt ved al den pragt, jeg havde iført dig, siger Gud Herren.”
Dette bibelvers fortæller os, at vores skønhed er blevet perfekt på grund af Guds herlighed, Hans virke i dig, og Hans mening om dig. Det er hvad ægte skønhed er, ikke det ydre som makeup, tøj og kunstfærdige frisurer.

Accepter dig selv

Når vi forstår, hvor uendelig dyrebare vi er i Jesus’ øjne, behøver vi ikke mere at sammenligne os selv med andre.
Så accepter dig selv, som du er, og lyt til Guds mening om dig, og ikke menneskers.
Her er et par bibelvers, som bekræfter det, jeg har skrevet:
”Vi er som skrøbelige lerkar, hvori en vidunderlig skat er blevet lagt. På den måde kan det ses, at den overvældende kraft kommer fra Gud og ikke fra os selv” (2. Korinterbrev 4:7)

”Jeg kunne ikke drømme om at stille mig selv på linie med de mænd, der hele tiden anbefaler sig selv. Det er ikke klogt af dem udelukkende at sammenligne sig selv med hinanden, og ustandselig måle sig med deres egen målestok.” (2. Korinterbrev 10:12)
Ida