TobyMac har lært at prioritere og fokusere

TobyMacs nye album bliver rost fra alle sider og topper hitlisterne. Selvom han laver det ene hit efter det andet og derfor bliver flået i fra alle sider, så har han lært at ”se på bolden”. – Jeg har virkelig arbejdet hårdt med det. Man ønsker altid, at hvert enkelt nummer har en betydning. Men denne gang ventede jeg ængsteligt på, at Gud skulle give mig sangene.

TobyMac har solgt 11 millioner album og har vundet 5 Grammy® Awards. Hans nye album er et ærligt album, som bygger på ting i hans eget liv. Han brænder stadigvæk for at skrive sange, som handler om det sted, hvor livet og troen støder sammen. Foto: Steve Taylor.

Der er noget, som tyder på, at TobyMac er blevet inspireret af Gud. I hvert fald topper hans nye album ’Eye on it’ hitlisterne. TobyMac er gået solo de sidste 11 år, siden de gode gamle DC Talk-dage, og han fortsætter med at imponere. Men for TobyMac handler det ikke kun om at nå de kristne. Han vil gerne tale til alle mennesker. Derfor har han også været helt ærlig om sit liv på det nye album:
– Alle numrene handler om ting, som er en del af mit liv, og det tror jeg, at folk kan mærke. Når du skriver ærlige sange…jeg siger altid, at hvis jeg går igennem en masse ting i mit liv, så er der nok også andre, der gør det, forklarer han til CCM.

Musik for alle

Da TobyMac var barn, var han meget involveret i al mulig slags sport: Basketball, amerikansk fodbold, golf, baseball…
– Og hele mit liv har jeg fået at vide, at jeg skal se på bolden. Og selv når man begynder at have en karriere inden for musik, så er der noget sandt i den sætning: At fokusere på hvad der betyder noget midt i det hele.
Han har fået både kone og barn og er efterhånden blevet 47 år gammel, selvom han ligner én på 30. Men han ved godt, hvad han skal fokusere på:
– Der er mange ting, som ikke betyder noget, når man arbejder med musik. Der er én ting der betyder noget: Jeg vil åbne menneskers øjne og hjerter for Guds rige.
Og missionen om at nå bredt ud er allerede lykkedes. TobyMacs sange bliver blandt andet brugt i en reklame for tv-showet ’America Got Talent’ og endda også i ’The Simpsons movie’!
– Jeg har aldrig kun lavet musik for de kristne. Det skal nå længere ud. Det er det, jeg altid har stræbt efter.
Han understreger, at han selvfølgelig er glad for at lave musik til kristne, men:
– Jeg har altid troet på, at vi skal gå ud, hvor vi kan. Så jeg er glad for, at min musik, som repræsenterer Gud og Guds lys, kan nå længere ud.
TobyMac bliver også brugt som mentor. Blandt andet har et andet stort upcoming navn, Jamie Grace, nydt godt af hans store erfaring. Spændende at se hvad der kommer ud af det. Der er nok ingen tvivl om, at noget af det første, hun har lært, er ”at holde øjet på bolden”. Hele tiden.