Kristen jøde sang i Danmark

Irit Iffert er kristen jøde. Gennem sin sang og musik ønsker hun at se Guds rige vokse i Israel. Hun har netop været på besøg i Danmark.Hendes bløde, sprøde stemme fylder hele kirkerummet op, og de 400-500 unge kirkegængere sidder fortryllet af den smukke sang. Irit Iffert er rejst fra Israel til Christianskirken i Århus for at fortælle om sin tro på Jesus gennem sang og musik.

Irit (t.v.) har taget sin veninde Yael med til Danmark. I 10 dage har de rejst rundt og bl.a. fortalt om, hvordan det er at være jøde og kristen i Israel.

Irit er en messiansk jøde, der bor i Jerusalem.
– For to år siden havde jeg muligheden for at åbne en musikskole ved Guds hjælp, fortæller Irit smilende foran de mange unge kirkefolk i Christianskirken.
– Det er en skole, hvor vi kan lovsynge Gud gennem sang og musik og kunst. Vi ønsker, at unge og børn i menighederne skal lære at bruge det talent, som Gud har givet dem!
Irit er en jødisk, spinkel pige, sidst i tyverne, der tror på Jesus. Med sin charme og glæde møder hun mennesker og deler sin begejstring over evangeliet.
– Jeg ønsker, at Guds rige skal vokse i Israel. At mennesker må lære ham at kende gennem kunst og musik, siger Irit.

Jøder tror da ikke på Jesus

– Men det er en udfordring at være midt i Jerusalem og skulle fortælle om Guds kærlighed lige dér, fortsætter Irit.
Hun hentyder til det ofte svære forhold mellem jøder og messianske jøder, der tror på Jesus. De messianske jøder møder ikke megen forståelse fra samfundet, der ikke kan forstå, hvordan de kan vende deres egen identitet ryggen og gå over på ”fjendens” side.
Efter den lange og frygtelige historie om de kristnes behandling af jøder er der ikke megen tolerance over for de jøder, der bekender sig til Jesus.
Alligevel kan man finde mange messianske menigheder i den israelske hovedstad. Og for disse menigheder er Irits musikskole en mulighed for at udforske Guds kreative gaver til deres fællesskab.

Englesang i kirken

Irit har taget sin veninde Yael med til Danmark. De to kønne jødiske piger stod side om side og sang israelsk folkemusik, der handlede om deres frelser foran de unge danskere til en rytmisk gudstjeneste en blæsende efterårsdag i Århus. På hebraisk sang de en af Davids salmer, et råb til Gud om hjælp. Salmen blev til følelser og en inderlig bøn i pigernes fortolkning af den. Når folk bagefter kom hen og roste dem for den smukke sang, sagde Irit: ”Æren er Guds!” Ydmyg og begejstret talte hun med de nysgerrige danskere, der var ovre for at møde hende efter gudstjenesten.

På turné i Danmark

Irit er blevet inviteret til Danmark af Israelsmissionen. Her har hun i 10 dage rejst rundt i landet og fortalt mennesker om Jesus, spillet sin musik og sunget. Hun har blandt andet besøgt efterskoler og konfirmander, som netop er den aldersgruppe, hun plejer at have med at gøre på sin musikskole.
Hun har også været ude i kirker og andre kristne fællesskaber og holdt koncerter. Bl.a. i Odense, Silkeborg, Esbjerg og Arden samt Apostolsk Højskole i Kolding.
Irit har været i Danmark flere gange. Første gang var tilbage i 2003.
Af Dinna Swartz