SUNDHED
Terapeuter samarbejder for danske parforhold

I den gode sags tjeneste, kan man godt glemme at konkurrere, mener terapeuterne Peter Laugesen og Gitte Lykke. De har begge taget PREP-uddannelsen, der søger at styrke parforhold bl.a. gennem bedre kommunikation.Mange par har rigtig svært ved at lytte til hinanden og sætte sig ind i, hvad deres partner siger. Men det kan der gøres noget ved.

Gitte Lykke og hendes kollega Peter Laugesen er begge uddannet som PREP terapeuter.

De to konkurrenter, terapeuterne Peter Laugesen og Gitte Lykke, er nu gået sammen for at værne om og styrke parforhold.
Peter Laugesen og Gitte Lykke har hver deres praksis, hvor de taler med par og familier. Her oplever de hver for sig, at det er meget svært at få par til at tale om problemerne på en ordentlig måde. Og det mener de er et problem.

Samtale-teknik for par
Nogle sidder på spring med et modargument, mens andre bliver helt tavse, når den anden i parforholdet taler.
– Er det sådan for jer, så er PREP en god investering for jeres parforhold og jeres eventuelle børn og unge, siger Gitte Lykke og Peter Laugesen. De har begge været i København hos Center for familieudvikling og er blevet Certificeret i at undervise i det anerkendte par-kursus PREP.
PREP står for Prevention and Relation Enhancement Program – På dansk kan det oversættes med ”Et forebyggende program til at styrke parforhold”.
Peter Laugesen og Gitte Lykke har indgået et samarbejde med Serverin kursuscenter i Middelfart for at undervise par og er for tiden aktuelle med et kursus fra fredag den 9. november kl 19 til søndag den 11. november kl 16.
Kurset henvender sig til par i alle aldre – par der endnu ikke er flyttet sammen – og par der bor sammen og har gjort det i mange år.
Terapeuterne lover, at alle vil kunne spejle sig selv i meget af det, der undervises i. Man vil tage hjem fra kurset med ny indsigt om sig selv og om hvad, der fremmer og hæmmer i parforholdet.
Kurset er ikke en ny terapiretning med gruppearbejde. ’I skal kun forholde jer til jer selv og jeres parforhold’, lover de to terapeuter.
Man kan læse mere om kurset på www.gittelykke.dk eller www.familiefremme.dk
Bodil