Tusinder gav respons på evangeliet i Burundi

Per Hyldgaard, leder og evangelist for missionsorganisationen Gospel Outreach, havde i september en stor kampagne i den afrikanske nation Burundi. Tusinder fik det gode budskab om Jesus Kristus at høre. Burundi er ikke et nyt missionsland. Flere organisationer og kirkesamfund har igennem mange år været med til at missionere i denne lille, men frodige og smukke afrikanske nation.

Her ses et af de store møder. Per Hyldgaard holder et enkelt fokus, så det handler om at modtage Jesus som frelser. Det var der ca. 17.500 mennesker der tilkendegav, at de gerne ville!

Blandt andet har det danske baptistsamfund igennem flere år kørt en del missionsprojekter. Det var dog første gang, at byen Masanganzira skulle have en kampagne.
Da Gospel Outreachs kampagneorganisator skulle samle byens menigheder for at starte forberedelserne til kampagnen, måtte han først forklare, hvad en kampagne egentligt er.
Flere gange spurgte kirkelederne, om han ikke mente en konference eller koncert. Men da de havde grebet ideen om fem dage med et evangelisk budskab til ufrelste, gik alle 18 menigheder – lige fra Pinsekirker til Anglikanske menigheder – helhjertet ind i projektet.

Stor respons

Hver aften samledes mange tusinde mennesker for at høre om Jesus Kristus.
– Der er altid fokus på frelsesbudskabet, når Per Hyld-gaard holder disse kampagner. Korset forkyndes enkelt og klart, og der gives altid en anledning til at give respons på det, der er forkyndt; at modtage Jesus Kristus som sin frelser, fortæller John Jensen fra Gospel Outreach.
17.500 gav i løbet af de fem dage respons på frelseskaldet. Navne og telefonnumre blev skrevet ned, så de lokale menigheder nu efterfølgende kan gå i gang med det store opfølgningsarbejde.
Ud over kampagnemøderne var der også evangeliske møder på skoler og i et fængsel.

Denne lille dreng var døv på det ene øre, men efter forbøn kunne han høre. Tårerne løb ned af hans kinder, da han tydeligt gentog hvad Per Hyldgaard hviskede.
Mange store mirakler

Per Hyldgaard tror også på forbøn for syge og lidende. Igennem årene har han set de mest fantastiske helbredelser og mirakler.
– Han gør det dog altid klart, at det ikke drejer sig om ham, men at det er Jesus Kristus, som både gør det og skal have al æren. Også på denne kampagne skete der helbredelser, fortæller John Jensen og giver følgende eksempler:
– En lille dreng var totalt døv på det ene øre, men kom til at høre perfekt. Tårerne løb ned ad hans kinder, da han tydeligt gentog, hvad Per Hyldgaard hviskede i det øre, der ellers skulle være døvt.
– En kvinde havde haft en svulst i maven i 12 år. Den var på størrelse med en fodbold og var meget pinefuld. Hun fortalte om, hvordan hun næsten ikke engang kunne stå op under forbønnen på grund af smerter. Gud helbredte hende på et øjeblik – alt var væk, både smerter og tumor.
– En pige havde haft en tumor i maven i 2 år – også den forsvandt.
– En kvinde havde i to år haft feber hver dag. Sygdommen, som ingen læge havde kunnet identificere, fik også hendes hud til at ”brænde” overalt, hvilket var utroligt smertefuldt, og hun kunne derfor næsten ikke holde ud at have tøj på. Men Kristus helbredte også hende. På en gang forsvandt feberen, og huden blev fuldstændig normal.
Mange andre vidnede om helbredelse i synet, fra smerter i kroppen eller andre lidelser, de havde haft.

Seminarer udruster til dagligdagen

En anden central del af det koncept, som Gospel Outreach virker ud fra, er afholdelse af undervisning for fortrinsvis kirkeledere. Dette er for at opmuntre, inspirere og udfordre disse i deres arbejde.
Per Hyldgaard, som selv en årrække har været præst, prioriterer disse seminarer højt, da det er disse kirkeledere, der er den daglige ”bastion” for Kristus i byen, hvor kampagnen afholdes.
I Masanganzira var der seminarer i tre dage. Disse blev afholdt i en simpel kirkebygning, der var midt i flygtningelejren Musasa. Her var der 120 pastorer/kirkeledere med ægtefæller til seminarerne. Undervisningen varede i flere timer.

Du kan gøre en forskel på flere måder

Hvert år afholder Gospel Outreach 8-10 kampagner rundt om i den tredje verden. Det være i Asien, Afrika eller Syd- og Mellemamerika.
– Mange tusinde har igennem årene hørt evangeliet igennem disse kampagner. Det er muligt både at rejse med og/eller engagere sig i arbejdet igennem forbøn eller økonomisk støtte, lyder opfordringen fra John Jensen.
Blandt andet har Udfordringen og Gospel Outreach sammen organiseret en kampagne i Cameroun næste år for på den måde at være med til at nå endnu en by med evangeliet. Redaktør Henri Nissen er i denne måned i Cameruon for blandt andet at forberede kampagnen, som afholdes i feruar 2013.
Gospel Outreach/lt


Artiklen fortsætter efter annoncen: