Anglikansk nej til kvindelige biskopper

– Kirken har mistet sin troværdighed og er blind for trends i samfundet!

Den afgående leder af Den anglikanske Kirke, Rowan Williams, var rystet over afvisningen af kvindelige biskopper.

Så kontant beskrev den nuværende ærkebiskop af Canterbury, Rowan Williams, afstemningsresultatet efter at et lille flertal på synoden i sidste uge afviste at tillade kvindelige biskopper.
Efter otte timers debat blandt de delegerede faldt afstemningen nemlig ud til fordel for modstanderne.
Både Rowan Williams og hans efterfølger, Justin Welby, talte til fordel for, at kvinder kan blive biskopper. Det samme gjorde flertallet af præster og biskopper. Men blandt lægfolket var der flest modstandere.
Der var 132 stemmer for kvindelige biskopper og kun 74 imod i House of Laity (lægfolkets hus). Det giver et flertal på 64 procent – men det er alligevel seks stemmer under det to tredjedeles flertal, der skal til for at ændre den nuværende praksis.
De første anglikanske kvindelige præster blev ordineret for 20 år siden. Og i det verdensomspændende anglikanske kirkefællesskab findes der allerede kvindelige biskopper. Det gælder både i Swaziland, Australien, New Zealand, Canada og USA.
På verdensplan er den anglikanske kirke dybt splittet, bl.a. i spørgsmålet om vielse af homofile. Mange præster og biskopper har i de senere år forladt den anglikanske kirke for i stedet at blive medlemmer af den romersk-katolske kirke.
Bodil