Mor til fire jager terrorist på flugt

Yael Matzpun, 39, mor til fire og dygtig i kampsport, siger, at hun ikke er en helt, men mange i Israel betegner hende sådan, efter at hun ved en stordåd – ene kvinde – jagede en angribende terrorist bort fra sit hjem i landsbyen Sde Avraham otte kilometer fra Gaza-striben.
Klokken var 3.30 morgen, og det var stadig dyb nat, da hun hørte tunge skridt uden for sit soveværelse, hvor hun sov med to af sine fire børn – en datter på fire år og en søn på to. Hun vidste, at det ikke var hendes mand, officer i hæren, for han var på opgave uden for hjemmet.

Yael siger:
– Pludselig så jeg en terrorist, med “Kefiyyeh”-hovedtørklæde, stå over for mig. Jeg besluttede mig til at kæmpe mod ham, for hvis jeg ikke gjorde det, ville han måske myrde mig og mine fire børn – de to andre, begge piger, sov i et tilstødende værelse. Jeg tænkte på massakren i Itamar på Vestbred-området, hvor familien Fogel – forældrene og deres tre børn – var blevet dræbt af terrorister tidligere i år.

Hun beretter:
– Terroristen tændte lyset i soveværelset og sagde noget på arabisk. Han havde en kniv i den ene hånd og et jernrør i den anden. Han angreb mig og sårede mig i ansigtet og en skulder med sin kniv. Han beordrede mig til at lægge mig ned på gulvet, hvilket jeg afviste – og så besluttede jeg at optage en kamp mod ham.

Hvad angriberen ikke vidste var, at Yael er en atlet, uddannet i kampsport og mand-til-mand kamp. Det lykkedes hende at genne ham tilbage, ind i badeværelset, og hun skubbede en barneseng op mod døren for at forhindre ham i at undslippe. Hvis hun ikke havde tænkt og handlet hurtigt, ville der ske noget frygteligt, sagde hun til sig selv.

Hun brugte en stor klokke til at slå alarm, og denne plan virkede. Terroristen blev skræmt af larmen.
Først da han var spærret inde i badeværelset, ringede hun efter hjælp.

Terroristen var imens undsluppet gennem badeværelsevinduet. En tilkaldt militærstyrke optog jagten på ham for at arrestere ham. Han afviste at droppe sit våben, gik til angreb med sin kniv og blev dræbt.
Han var kommet fra Gaza og havde gået otte kilometer på israelsk område, til han kom til landsbyen.

Om Yael vides det, at hun er stærk fysisk og mentalt, er ridelærer og dommer ved hestestævner.
Hun er blevet set på TV, omgivet af nogle af landsbyens heste.
– Yael kæmpede som en løve, lyder en kommentar til hendes dåd.

Hendes far, Danni Matzpun, siger:
– Jeg er meget stolt over min datter. I mine øjne er hun en helt.
Yael selv siger:
– Mine tre døtre hører hele tiden, at deres mor er en helt, men jeg har sagt til dem, at de er helte, fordi der ikke gik panik i dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen: