Jordans konge besøger vestbredden for at støtte palæstinenserne

Jordas kong Abdullah II har besøgt Vestbredområdet for at støtte palæstinenserne.
Det var hans tredje besøg i Amman, og han var det første statsovedhoved som tog dertil, efter FN’s generalforsamling havde opgraderet palæstinensernes status til ikke medlem observatørstat.

Den røde løber var lagt ud, og monarken blev modtaget af sin vært, den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, og en æresgarde af palæstinensiske soldater.
Abdullah tog til Ramallah med helikopter. Han og Abbas er politiske allierede, og hans “høj profil”-ankomst understregede Jordans rolle i området som et af to arabiske lande (den anden stat er Egypten), der har en fredsaftale med Israel.

På et møde mellem Abdullah og Abbas aftaltes det at indlede jordansk-palæstinensiske drøftelser om økonomiske og politiske anliggender.

Ifølge den palæstinensiske udenrigsminister, Riad Malka, var et af formålene med besøget at koordinere opfattelsen af forskelige anliggender i kølvandet på FN-afstemningen. De to mænd var “i fuld overensstemmelse” på alle punkter, sagde Malka.

Malka oplyste, at Ramallah byråd hade besluttet at opkalde en plads i byen efter Abdullah som
påskønnelse af Jordans støtte til palæstinenserne.

Den jordanske udenrigsminister, Nasser Judeh, der ledsagede Abdullah på rejsen, betegnede FN-afstemningen som ”historisk” og sagde, Abdullah var kommet til Ramallah for at blive den første leder, der kunne gratulere Abbas med afstemningen. Judeh gav udtryk for håb om, at “Palæstina en dag ville blive fuldt medlem af FN”.
I en senere udtalelse fra Amman sagde Abdullah at han ville arbejde sammen med præsident Barack Obama for at få USA involveret i bestræbelserne på at opnå en to-stats løsning.