Netanyahu til offensiv mod EU over dets politik om palæstinenserne

Under sit besøg hos kansler Angela Merkel i Berlin er statsminister Binyamin Netanyahy gået til offensiv mod Den europæiske Union og har sagt, at EU “belønner palæstinenserne for at have sønderrevet Oslo-aftalerne, at byggeri i “E-1”-zonen ødelægger palæstinensisk territorial sammenhæng er et fejlt argument, og at “europæerne har en historie om at smæde jøderne og derefter angribe dem”.
Han fremsatte disse udtalelser i et interview med den tyske avis “Die Welt”, som lagde det ud på nettet kort inden Netanyshua skulle mødes med Merkel.

Israelske medier skriver idag, at Jerusalem er frustreret over, at Tyskland – som støttede Israel under den nylige minikrig mod Hamas – undlod at stemme ved den nylige afstemning i FN om ophøjelse af den palæstinensiske delegation til observatørstatus, og at det ikke stemte imod denne resolution.

Netanyahu sagde, ifølge den store internationale avis, “International Herald Tribune”, til “Die Welt”:
– Jeg er, som mange i Israel, skuffet over at Tyskland afholdt sig fra stemme.

Bladet skriver, at Israel, “som er stadig mere isoleret og under ild i Europa”, havde forventet, at Tyskland ville stemme imod resolutionen.

Videre skriver “Herald Tribune”, at frustreringen i Europa mod Israel er vokset siden den israelske meddelelse om, at bygge yderligere 3000 boliger i bosættelsr på Vestbred-området og i Øst-Jerusalem.

Netanyahu gik i interviewet i “Die Welt” til angreb mod den europæiske politik over for palæstinenserne og sagde, at “hvad angår vores fremtidige handlinger, vil dette afhænge af palæstinenserne – hvis de fortsætter med at handle ensidigt, vil vi reagere i overensstemmelse dermed”.
Den israelske regeringschef kritiserede EU og sagde, at hver eneste retsindig person ved, at Israel er et belejret land under angreb.
– Vi er det eneste land, der trues med folkemord, sagde han.

Der er krise i det tysk-israelske forhold, hvilket kom til udtryk under Netanyahus og Merkels samtaler. Men udadtil var det som tidliegere. Store smil, når de skulle fotograferes.

Tyskland har betalt 90 milliarder dollars siden 1952 som skadeserstatning til hovedsageligt jødiske ofre for nazi-forbrydelser og fortsætter med at kompensere overlevende. Tyske politikere har længe støttet Israel, både diplomatisk og med våben – en slags soning – for forbrydelserne under holocaust.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Netanyahu sagde i Berlin, at der er en “foruroligende vilje i dele af Eurpa til at tro det værste om Israel, og at “dette har været en del af jødisk historie i Europa i generationer”.