Ugandas præsident: ’Vi har syndet’

– Jeg står her i dag for at lukke døren til den onde fortid, især den nationale ledelse i de sidste 50 år…Jeg står her for at angre på vegne af mig selv og mine forgængere. Tilgiv os, bad Museveni.

Ugandas præsident Yoweri Museveni bekendte både sin egen og folkets synd, da landet fejrede 50 års jubilæum.

Festdagen i anledning af at Ugandas kunne fejre 50 årsdagen for sin uafhængigehed fra Storbritannien, blev fejret med et nationalt bedemøde.
Præsidenten bekendte sine egne, forgængernes og folkets synder ved navn, bl. a. undladelsessynder i forhold til økonomiske, sociale og politiske fremskridt. Han nævnte også afgudsdyrkelse, trolddom, drab, hykleri, uærlighed, etnicisme, dovenskab, seksuelle synder, drukkenskab, uansvarlighed, korruption, bitterhed, uretfærdighed, undertrykkelse og udnyttelse af andre.
Efter syndsbekendelsen dedikerede præsident Museveni Uganda til Gud:
– Vi ønsker, at Uganda skal kendes som en nation, der frygter Gud og hvis fundament er dybt rodfæstet i retfærdighed og ret for at opfylde det, som siges i Sl. 33:12: Lykkeligt det folk, som har Herren til Gud, dem han valgte som sit ejendomsfolk.
Bodil