Jordan kritiserer Israel for ikke at modtage syriske flygtninge

Jordan er ved at segne under byrden af at modtage over 300.000 syriske flygninge siden marts 2011, og nu har den jordanske statsminister, Adoullan Ensour, kritiseret Israel for ikke at modtage nogen af de flygtende.
Ensour beskylder i et interview med det arabiske blad, “Al-Hayt”, der udkommer i London, Israel for at forhindre palæstinensiske flygtninge fra Syrien i at vende tilbage til deres oprindelige hjem i Israel.
– Jordan er ikke stedet, der kan løse Israels problemer, sagde han – at modtage disse brødre er for os en rød linje, fordi den vil være optakten til en ny bølge af tvangsforflytning, som er det, den israelske regering ønsker.Vore palæstinensiske brødre i Syrien har ret til at tage tilbage til deres oprindelsesland.

20.000 flygtninge – på een uge

– Vi har haft 20.000 flygtninge i løbet af blot een uge, siger Jordans udenrigsminister, Nasser Judeh – i løbet af det sidste døgn ankom ikke færre end 6200.

Han tilskrev denne udvikling til omfanget af militær aktivitet i det sydlige Syrien, hvor byer og landsbyer er blevet bombarderet af præsident Bashar Assads styrker.
– Vi følger den svære ildudveksling, som genspejles i den seneste flygtningetrøm, siger Judeh.

Ǻbne grænser

Til trods for at tilstrømningen af flygtninge vækker bekymring i Jordan, vil Amman fortsat holde dets grænser åbne, men ønsker at også andre lande skal hjælpe.

Jordans største flygtningelejr nær grænsen, Zaatari-lejren, har mindst 60.000 syriske flygtninge, mens de øvrige er spredt over hele landet.
Det der begyndte som en hovedsagelig fredelig protestbevægelse mod Assads familiestyre har udviklet sig til en dramatisk borgerkrig med over 60.000 dræbte. Syriens økonomi er blevet ødelagt, og 2.5 millioner mennesker er i hungersnød.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Saudi

Saudi-Arabien vil give Jordan 10 milliarder dollars for at prøve at løse flygtningeproblemet. På et møde af arabiske udenrigsministre i Cairo drøftedes flygtningesituationen i området, forårsaget af det sidste opsving i volshandlinger.

Ved grænsen

Syriske oprørsstyrker har indtaget stilllinger langs grænsen til Israel, med undtagelse af Kuneitra-enklaven, der stadig er på den syriske hærs hænder.
– Det store spørgsmål er, hvornår det syriske flag i Kuneitra vil blive udvekslet, siger en israelsk officer .


Artiklen fortsætter efter annoncen: