Utraditionelle salgsmissionærer

Bente og Per Jerup er netop landet i Tanzania, som missionærer, men ikke som den helt traditionelle af slagsen.Bente og Per Jerup griner begge lidt af betegnelsen ”missionærer i traditionel forstand”, selvom de netop selv har brugt den.

Bente og Per Jerup

– Selvfølgelig ser vi os som missionærer, men vi er jo alle missionærer, uanset hvor vi er, og hvad vi laver, konstaterer de to, som netop er landet i Tanzania for at være ledere for Luthersk Missions forlagsvirksomhed i landet: ”Soma Biblia”. Deres bopæl bliver i Dar es Salaam, og de kan gå i gang, når 4 måneders sprogkursus er afsluttet.
Bente og Per Jerup er henholdsvis 48 og 51 år, og de er begge handelsuddannede og fortæller, at de har drevet salgs-virksomhed sammen i 15 år. Derfor er det heller ikke det praktiske i deres nye missionærjob, som ligger fjernest fra dem.
Per Jerups primære opgave bliver leder af salg- og distribution – herunder udvikling af salgsmetoder og kompetencer, medarbejderudvikling, leverandørrelationer, koordinering af bogsalgsture og af afdelingerne i Mwanza og Iringa.
Bente Jerup skal have forskellige opgaver på kontoret/lageret såsom webside, nyhedsbreve/mails til kunderne, kommunikation til Danmark og forskellige ad hoc opgaver, hvor der er brug for det.
Derimod er de to nyudsendte meget mere spændte på kulturudfordringen. Som et led i forberedelserne har de været 10 uger i England på et kursus i at arbejde og leve i en tværkulturel sammenhæng. De er enige om, at det har givet dem en masse i bagagen til at rejse ud på.

Ville gøre noget i Afrika

Egentlig var Bente og Per ikke på jagt efter et missionærjob – de ville bare gerne gøre noget i Afrika. Men da de fandt stillingsopslaget for Soma Biblia-stillingen, talte den til dem, og de var glade for at blive valgt.
– Det er fantastisk, at vi kan få lov at arbejde med at få Bibelen og anden kristen litteratur ud til tanzanierne.
Ægteparret kommer fra Strandby nord for Frederikshavn, hvor de også beholder deres hus, så de har mulighed for at benytte det i ferierne sammen med deres to voksne børn og deres barnebarn.
Af Kaja Lauterbach
for tro og mission
/Eva