Danmission får ny Mellemøsten-leder

Erfaren kvinde skal være Danmissions nye regionsleder i Mellemøsten.Selvom Birgitte Søgaard Lauta ikke er mere end 34 år, er det en særdeles erfaren kvinde udi Mellemøsten-problematikker, som Danmission per 1. marts har ansat som regionsleder for deres arbejde i Mellemøsten.

Birgitte Søgaard Lauta

Her skal hun stå i spidsen for at styrke organisationens engagement i Mellemøsten og udvikle indsatsen i Libanon, Syrien og Egypten i samarbejde med de lokale partnere og Danmissions hovedkontor. Birgitte Søgaard Lauta får desuden ansvaret for at koordinere Danmissions humanitære indsats i Syrien.
Birgitte Søgaard Lauta har en kandidatgrad i Mellemøststudier og arabisk fra Københavns, Lunds og Damaskus Universitet, og er i gang med en master i projektstyring ved Syddansk Universitet

Dialogprojekter

Fra 2002 til 2012 var hun ansat hos interesseorganisationen Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor hun blandt andet havde ansvaret for at udvikle et ungdomsprogram for partnerskaber mellem ungdomsorganisationer i Danmark og i Mellemøsten. Hun har selv stået i spidsen for udviklingen af flere dialogprojekter i Mellemøsten og har derfor et indgående kendskab til områdets konflikter.

Tætte relationer

Birgitte Søgaard Lauta er opvokset i Spjald ved Ringkøbing i en familie med tætte relationer til Danmissions arbejde – blandt andre har hendes farbror og tante været udsendt til Afrika. Hun har også selv mødt Danmissions arbejde i Mellemøsten, da hun var frivillig på projektet Salam i 2006 gennem FDF.
Hun er gift med Kristian Cedervall Lauta, der er post.doc. i retsvidenskab ved Københavns Universitet. Sammen har de døtrene Ella på 3 år og Agnes på 2 år. Familien bor i dag på Vesterbro i København,
Onsdag 20. marts kl. 19 bliver Birgitte Søgaard Lauta officielt udsendt fra Helligåndskirken i København, hvor Danmissions dialogkonsulent Agnete Holm står i spidsen for en særlig dialoggudstjeneste.