En fredfyldt ung mand

Jordan Samuel Jensen var først i fængsel, men lærte derefter hvad det vil sige at lade Gud forvandle sig.Jeg tager imod Jordan i mit hjem i Nørresundby. Vi har aftalt at mødes, så jeg kan høre hans fantastiske historie.

I fængslet var der mange, som knækkede psykisk ved at være derinde. Jordan følte, at Gud beskyttede ham, så han var aldrig utryg.

Jeg har ingen anelse om, at den fredfyldte, venlige unge mand, der brænder af sin genfundne tro på Jesus, for kort tid siden var på vej mod bunden i sit liv med store problemer med kriminalitet. Kun to måneder efter at Gud greb ind i hans situation, er der vendt op og ned på mange ting. Jordan fortæller:
– Jeg er vokset op i Aalborg i et kristent hjem. Jeg har en arabisk far, men min mor blev kristen, inden jeg blev født, og jeg ved, hun har bedt meget for mig igennem alle årene. I min barndom og i begyndelsen af mine teenageår var jeg også kristen, men efter at have været på bibelskole i Hillerød som 16-årig besluttede jeg mig for at gå en anden vej. Jeg begyndte at gå meget i byen på druk sammen med mine venner, og efterhånden blev det også til en del kriminalitet.
– I begyndelsen var det, hvad nogle måske vil betegne som småting, men efterhånden blev det mere og mere alvorligt, fortæller Jordan, som også endte med at tage en del stoffer, bl.a. hash.

Fældet for røveri

En dag klappede fælden for Jordan.
– Efter bl.a. tre røverier røg jeg i fængsel. Det var et barskt miljø. De første 16 måneder var jeg i arresten. Det betød 23 timers isolation om dagen, og kun en time om dagen ude i gården, og kun nogle få timer om ugen i fællesskab med de andre indsatte.
Efter den omgang kom han til Ringe Statsfængsel, Danmarks hårdeste ungdomsfængsel. Det var ikke et sted, hvor man kunne tillade sig at vise svaghed.
– Jeg så en del, som blev knækket, fordi andre fanger tvang dem til at overskride nogle grænser. Mærkeligt nok følte jeg mig aldrig utryg. Og inderst inde vidste jeg godt, at Gud var der, og at det var, fordi der var nogen, der bad for mig, at jeg var beskyttet. Ikke alle var så heldige.

Værre end før

Da Jordan kom ud, gav han den bare fuld gas igen. Han var på en måde værre end før, mener han:
– Jeg begyndte at handle med stoffer for at tjene nogle penge, for når man har siddet inde, kommer man også i gæld.
Men det gik hurtigt op for ham, at det ikke var noget for ham. Han mærkede en uro, der handlede om, at han var bange for fuldstændig at forfejle sit liv. Derfor prøvede han at rette op og begyndte bl.a. i skole på HHX.
– Det gik også nogenlunde, men der var mange smuttere, hvor jeg gik i byen og dummede mig.

Da Jordan kom ud af fænglset, fik han tatoveret navnene på sin familie, fordi de altid har været der for ham: Ellen (mor), Markus (far) og søstrene Sabina og Sara.
Find din fred med Gud først

På et tidspunkt blev Jordan tilbudt at komme til Norge og arbejde. Han tænkte, at det måske var det, der skulle til for at lægge stilen om, så han sagde sin lejlighed op, stoppede i skolen og tog til Norge for at arbejde.
– Det gik desværre bare ikke. Det endte med, at jeg kom hjem og havde ingenting. Ingen lejlighed, intet arbejde, ingen uddannelse. Jeg var på bar bund igen. Og for første gang følte jeg mig virkeligt presset, og det er ellers ikke min stil.
Jordan var så presset, at han tog hen til sin mor og spurgte hende, om hun ikke kunne hjælpe ham på en eller anden måde.
– Det var ellers ikke noget, jeg var vant til, men jeg var desperat, siger Jordan.
Men hans mor gav ham et overraskende svar fra Bibelen.
– Hun sagde: “Find din fred med Gud først, så skal han nok hjælpe dig med at få styr på de andre ting”.

Guds svar

Han blev rasende og vred på hende. Hvad var det for et svar? Men så tænkte han: ”ok, hvis jeg nu tager Gud på ordet, så må vi se, om han vil hjælpe”.
– Så jeg sagde til min mor: ”Hvis Gud vil hjælpe dig med penge til, at du kan holde jul, og hvis han vil hjælpe mig med penge, så jeg kan holde en fest for mine venner, mine muslimske venner, nogle folk uden forældre og folk, der har det skidt, så vil jeg acceptere dit råd og slutte fred med Gud”.
Efter det sad de og snakkede sammen i 10 minutter, og så ringede telefonen. Der var en mand i røret, der fortalte at han oplevede, at Gud havde talt til ham om at give 10.000 kr. til moren og hendes søn. Få dage efter kom der en kuvert med 10.000 kr.
– Jeg var overvældet og rystet. Det begyndte at gå op for mig, at jeg var nødt til at vende tilbage til Gud og forsone mig med kirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ikke forandring men forvandling

Gud viste Jordan, at han skulle lade være med at prøve at forandre sig selv og styre sit eget liv. I stedet skulle han følge Ham, og så ville Han forvandle Jordan ved sin ånd indefra.
– Det er blevet stort for mig, at det er Gud, der gør forvandlingen.
– Vi skal ikke prøve at lave om på os selv, for det virker ikke. Det bliver bare til lov og religion. Vi skal i stedet lade hans nåde gøre det i os.
I løbet af kort tid hjalp Gud ham til at holde op med at ryge, og han opdagede, at Gud tog sig af alle hans behov, efter han kom tilbage til ham.
– Nu arbejder jeg på at betale det tilbage, som jeg skylder samfundet, for Gud viste mig, at det var den vej, jeg skulle gå. Måske bliver det så til en uddannelse på et senere tidspunkt. Jeg er begyndt at komme i kirken, Aalborg Menighedscenter, og Guds ord er bare blevet levende for mig.  Kristne har fået så meget at give til mennesker. Vi skylder Gud at fortælle vores venner og andre mennesker om ham, slutter Jordan.
Man kan høre Jordan fortælle hele sin historie til gudstjenesten i Solsidekirken, Nørresundby d. 24.2 kl. 16.
Af Ulrik Flinta