Israel nedskyder drone fra Libanon over havet nær Haifa

Det israelske luftvaaben har nedskudt en Hizbollah-drone torsdag kl. 13 over Middelhavet ca. 8 km vest for Haifa.
Der blev indsat F-16 jagerfly og kamphelikoptere for at imødegaa truslen, og så kom der en ordre fra luftvåbnets øverstkommanderende, general Amir Eshel, om at nedskyde
dronen.

Dette skete næsten samtidig med, at et drama syntes at være ved at blive udspillet i luften over det nordlige Israel, da en militærhelikopter medbringende statsminister Binyamin Netanyahu blev tvunget til at lande, efter at piloterne var blevet orienteret om drone-episoden over havet.

Netanyahu var på vej for at besøge den drusiske landsby Julis i det vestlige Galilæa.

Dronen fra Libanon fløj i sydlig retning, da den blev observeret af det israelske luftvåben og kort efter skudt ned med et missil fra et F-16 fly i en højde af 6000 fod.

Det er endnu ikke klart, om dronen var bevæbnet. Israelsk militæer har indledt en eftersøgning af resterne af dronen for at åa dette fastslået.

– Israel er forberedt paa at tage sig af en hvilkensomhelst trussel fra Syrien eller Libanon, i luften, paa land eller paa havet, sagde Netanyahu senere.

Hizbollah benægter

Hizbollah har benægtet at have sendt en drone ind over israelsk –luftrum.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er den anden krænkelse af israelsk luftrum i løbet af seks måneder. Det israelske luftvåben nedskød i oktobersidste år en drone, opsendt af Hizbollah, der var på et efterretningstogt over Negev-ørkenen.