Israels hjemmefront-chef: “Vi kan modstå Syriens kemiske våben”

– Vi kan modstå ethvert angreb af syriske kemiske våben, siger den øverstkommmanderende over Israels Hjemmefrontstyrker, general Eyal Eisenberg.
Han tilføjer imidlertid, at det er usandsynligt, at Damascus vil beordre et sådant angreb.

Syriens arsenal af kemiske våben bekymrer det internationale samfund, og Israel har truet med at gå i krig for at forhindre militante islamister eller Hizbollah-krigere i at få sådannne våben.

I nogle israelske kredse frygtes det, at Syriens præsident Bashar Assad under opstanden mod hans styre vil indlede et kemisk angreb mod Israel som en slags selvmordsgestus.
– Der er en mulighed for, at kemiske våben vil blive brugt mod Israel, hvis de falder i “forkerte hænder”, siger general Eisenberg – men det vil ikke kunne besejre Israel. Vi ved, hvordan man skal tage sig af noget sådant og er parate.

60 procent af den israelske befolkning er nu udstyret med gasmasker, især i byområder som menes at ville være mål i en fremtidig krig.

Eisenberg giver imidlertid udtryk for større bekymring over Hizbollahs arsenal, som menes at omfatte 60.000 raketter – mere formidabel end hos de syriske- og iransk-sponsorerede grupper, som kæmpede imod i Israel i krigen i 2006.
– Vi er forberedt på et scenario, hvor over 1000 misiler og raketter daglig afskydes mod hjemmefronten, siger den israelske general.