Salafi terrorister i Sinai beskyder Eilat

Israels ferieby Eilat ved Rødehavet re blevet beskudt af Salafi-terrorister fra Sinai, dog uden at forvolde person- eller material skade.
En talsmand for en salafi-gruppe i Gaza-striben siger, at missilangrebet var et led i den fortsatte Jihad-krig mod Israel, og at hans organisation – der har påtaget sig ansvaret for angrebet – ikke er bundet af våbenhvilen med Israel.

Gruppen har i en video vist maskerede mænd, der affyrede to “Grad”-raketter mod Eilat.

Uvist af hvilken grund blev der ikke opsendt “Iron Dome”-missiler fra et batteri stationeret i Eilat mod de indflyvende raketter, og luftalarmen “Rød farve” blev først taget i brug efter at raketterne var faldet til jorden.

En militær kilde siger, at denne alarm måske vil skade Eilats image som et fredeligt turiststed.

Israelske sikkerhedsfolk har drøftet episoden med egyptiske koleger. Egypten har for nogen tid siden advaret Israel om forestående angreb, hvorefter et “Iron Dome”-batteri blev opstillet i Eilat.

Den israelske kilde siger, at man i Israel er tilfreds med samarbejdet med det egyptiske militær.

I den omtalte video ses præsident Barack Obama og statsminister Binyamin Netanyahu i færd med at inspicere “Iron Dome”-systemet med en billedtekst, hvori der står, at pap-“domes” ikke vil yde Israel nogen beskyttelse.

Situationen ved den israelsk-egyptiske grænse er nogenlude som ved den syriske. Hverken Egypten eller Syrien har effektiv kontrol med grænseområdet. Dette vacuum bruges af islamistsike ekstremister, der er inspirerede af El Qaida.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var det 7. raketangreb mod Eilat siden 2010. De er rettet ikke mindst imod Eilats turistindustri.

Jihadi-gruppen, der har påtaget sig ansvaret for det seneste angreb, har navnet “Mujahadeen Shura Rådet”.

Ifølge en israelsk politisk kommentator, Ya’akov Lappin, mener gruppen, at Sinai måske er blevet Israels strategiske “Akilles-hæl”, idet den håber, at Israel ikke vil gøre gengældelse mod egyptisk område.


Artiklen fortsætter efter annoncen: