USA investerer yderligere milliardbeløb i “Iron Dome”

USA vil bevilge 220 millioner dollars (over en milliard kroner) i det israelske “Iron Dome” anti-missil forsvarssystem for finansåret 2014 – til trods for nedskæringer i dets budget. Det amerikanske forsvarsministerium, som har brugt 204 mio. dollars på “Iron Dome” i 2011 og 70 mio. i 2012, forudser et budget på 170 mio. for “Iron Dome” i 2015.

Forsvarsminister Chuck Hagel, der om få dage besøger Israel, afgav den 5. marts det løfte til Israels daværende forsvarsminister, Ehud Barak, at Washington fortsat ville finansiere Israels missil forsvarssystemer, heriblandt “Iron Dome”.

USA’s militærhjælp til Israel andrager 3 milliarder dollars årligt for at sikre Israel et “kvalitativt militært forspring “over andre lande i området.

“Iron Dome” batterier er udstyret med særlige radar-anlæg , kontrol “software” og tre afskydningsramper, der hver har 20 missiler.

Systemet viste sig at være særligt effektivt under “Forsvarspille”-operationen, da 1500 raketter blev afskudt mod Israel fra Gaza-striben. “Iron Dome” havde en 84 procents succes.

Israelsk militær har nu stationeret yderligere to “Iron Dome” batterier i det sydlige Israel, efter nye raketangreb fra Gaza.

Salafist-terrorister i Gaza har påtaget sig ansvaret for de seneste angreb, der imidlertid ikke medførte dræbte eller sårede på israelsk side, men fik folk til at løbe i dækning, mens luftforsvars- sirenerne hylede.