“Overraskelseskrig er en realistisk mulighed”

– Truslen om et udbrud af en konflikt mellem Israel og dets fjender er meget reel, siger den øverstkommanderende over det israelske luftvåben, general Amir Eshel.
Han oplyste, at det avancerede russiske S-300 luftforsvarssystem nu er på vej til Syrien.

Den israelske generalstabschef, general Benny Gantz, har samme mening som Eshel og siger:
– Der er en betydelig chance for udbrud af en multi-arena konflikt.

Eshel sagde videre:
– Assad-styrets erhvervelse af de bedste luftforsvarssystemer kan medføre en følelse af sikkerhed, som vil kunne få en stat til at gøre, hvad den ellers ikke ville have gjort. Der er tale om totalt anderledes våben, end man hidtil har kendt. Men der er ikke noget system, som der ikke er en løsning for – spørgsmålet er blot prisen.

Eshel fortsatte:
– Syrien er i ændring for vores øjne. Hvis det bryder sammen imorgen, vil vi nok opdage, at dets vældige våbenarsenal er blevet spredt og rettet mod os. En overraskelseskrig kan tage mange former. En eneste episode kan optrappes hurtigt og forpligte os til omgående at anvende luftvåbnets fulde muligheder. Under Den anden Libanon-krig brugte vi blot få af disse muligheder. I den næste krig må vi give 100 procent, således at vore aktiviteter kan blive hurtige og stærke. I en fremtidig krig vil luftvåbnet bane vej for landstyrker ved at udføre meget svære bombardementer, som vil kunne gøre en landoffensiv lettere og hurtigere.

Kerry

Idag indleder udenrigsminister John Kerry en ny samtalerunde i Mellemøsten for at få palæstinesere og israelere tilbage til forhandlingsbordet. Han skal bl.a. mødes med statsminister Binyamin Netanyahu, præsident Shimon Peres og justitsminister Tzipi Livni, som er ansvarlig for forhandlinger med palæstinenserne.

Dette vil blive Livnis tredje møde med Kerry i denne måned. Det er hans fjerde tur til området, siden hans og præsident Barack Obamas besøg i regionen i marts.

Kerry ventes først at mødes med palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, på søndag, i Jordan, hvor han skal deltage i en konference af “World Economic Forum”


Artiklen fortsætter efter annoncen: