Rohan involveret i drab af 85 argentinske jøder

Irans nye præsident, Hasan Rohani, deltog i konspirationen om bombningen af det jødiske menighedscenter i Buenos Aires i 1994, hvorved 85 argentinske jøder blev dræbt og hundreder såredes, skriver det amerikanske blad, “Washington Free Beacon”.
Rohani var med i en særlig regeringskomite, som planlagde attentatet, skriver bladet.

Argentina har beskyldt den iranske regering for at have planlagt angrebet og Hizbollah for at have udført det.

Bladet oplyser, at Interpol stadig prøver at finde frem til et antal iranere, der er eftersøgt for anslaget.

Ifølge “Washington Free Book” har den tidligere iranske efterretningsmand Abolghasem Meshabi, som hoppede af fra Iran i slutningen af 1990’erne, aflagt vidnesbyrd om, at beslutningen om at udføre angrebet blev taget af Irans “Øverste nationale sikkerhedsråd” i august 1993.

Bladet skriver, at i en anklage, fremført af den argentinske regeringsanklager, der undersøgte sagen, havde Meshabi oplyst, at Rohani – som dengang var sekretær i sikkerhedsrådet – også havde været medlem af et særudvalg, der havde godkendt overfaldet.
– Rohani var klar over dette og de drøftelser, der gik forud for angrebet, siger Reuel Gerecht, højtstående medlem af “Foundation for Defense of Democracy”.
Rohani er i medierne blevet betegnet som en moderat reformator, men han støttede det dødelige indgreb mod studenterprotesterne i 1999, og han skal have narret Vesten til at tillade Irans atomprogram at fortsætte, mens han gjorde tjeneste som Irans atomforhandler med europæerne – og ikke havde nogen skrupler om at angribe fjender af den islamiske republik.