– Jeg har det som blommen i et æg

Bergur Skovgaard føler sig i sit rette element som gospelpræstMed cirka et år på bagen for Gospelkirken i Aarhus, kan Bergur Skovgaard, gospelpræsten, nu gøre status.

Bergur Skovgaard

Sammen med korleder Rune Herholdt startede Bergur i efteråret en kirke i forlængelse af Århus Gospelsingers, som er Runes kor.
Kirken er for dem, som vil lidt mere end bare synge gospel.

Som blommen i et æg

Bergur er overvældet over alt det, han har lært og fået lov til at være en del af det første år.
– Vi ønsker at præsentere Jesus, så mennesker får lyst til at følge ham, forklarer Bergur.
– Jeg synes aldrig før, jeg har været i et miljø, hvor jeg på samme måde har fået så god kontakt til mennesker, som ikke står for det samme som mig, men som alligevel har lyst til at være der, forklarer Bergur.
– Jeg har det som blommen i et æg og oplever, at jeg gør det, som jeg er kaldet til.
Bergur Skovgaard er præst i Citykirken Aarhus, som Aarhus Gospelkirke er tilknyttet.
Han synes også, det har været udfordrende at starte kirken op.
– Flere deltagere i gospelkirken oplever, at det er det første miljø, hvor de er blevet accepteret som fuldgyldige medlemmer uden at skulle stille sig op og sige: ”Jeg vil være personlig kristen”, og hvor der ikke er en ranginddeling, forklarer Bergur.

I konflikt med mig selv

– Det har jeg været i konflikt med mig selv over mange gange. Ikke fordi Bibelen trigger mig, for sådan var Jesus også. Han havde en kasserer, som han vidste stjal fra kassen.
– Det har været svært, der hvor jeg har uskrevne normer og regler med i tasken, som siger, at sådan kan man ikke være kirke. Der har jeg haft brug for at bryde nogle grænser i mig selv, så jeg næsten har følt mig som frafalden, forklarer han.
– Vi lader mennesker, som måske ikke er 100% afklaret i deres forhold til Gud, lede lovsang fra scenen. Mennesker, som andre måske ikke ville give en platform. Men så oplever vi også, hvordan Gud nogle gange møder dem så stærkt, at de bliver nødt til at holde pause midt i det hele.