17 yemenitiske jøder bragt i sikkerhed

Det var som en nutidig udgave af “1001 Nats eventyr”, da 17 jødiske indvandrere fra Yemen blev bragt i sikkerhed til Israel i denne uge i en hemmeligsfuld operation, udført af indvandrerorganisationen “Jewish Agency”.

Gruppen omfattede to sæt forældre, som kom direkte til Israel fra Yemen, og 10 af deres børn, der blev ført til Argentina for to år siden af det ultra-ortodokse jødiske Satmar-samfund og nu i Israel kunne genforenes med deres forældre.

De nye indvandrere ankom en sen aftentime til Tel Avivs Ben Gurion lufthavn og bragt til deres nye hjem i .et absorptionscenter i det sydlige Israel, hvor de vil begynde et nyt afsnit af deres liv – med “Jewish Agency”s ord – som “frie og beskyttede jøder i staten Israel”.

Ifølge “Jewish Agency” er der siden 2009 ankommet 151 yeministiske jøder til Israel – et rekordztort antal – i takt med stigningen i antallet af antisemitiske episoder i landet.

Den nye gruppe kom til Israel samtidigt med, at der meldes om øgede sikkerheds-spændinger i Yemen.

Begyndelsen til denne mission var i august 2011, da Satmar-samfundet overbeviste jøderne i Yemen om at tage til London, hvor de ville kunne opnå flygtningestatus, Efter at have forladt Yemen erfarede gruppen, at den ikke ville kunne komme ind i Storbritannien og blev i stedet bragt til Argentina.

El Qaida

I de senere år har jøder i Yemen opdaget,. at de er mål for trusler fra muslimske ekstremister, heriblandt nogle der identificerer sig med al Qaida terroristorganisationen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge “Jewish Agency” lever knapt 90 jøder idag i Yeman – halvdelen i et beskyttet område i hovedstaden Sana’a, mens resten lever i byen Rida i Qmran-provinsen.